Hulpverleningsdienst Groningen


Prijs Nationale Rookmelderdag valt in Groningen
Gepubliceerd: 27 oktober 2007, 17:51

Eén van de prijzen van de Nationale Rookmelderdag (27 oktober) is gevallen in de Bieslookstraat in Groningen. Voorwaarde om de prijs te winnen was de aanwezigheid van een werkende rookmelder.

Grietje Bakker van de Brandwonden Stichting en Arno Schreuder van de Brandweer Stad Groningen deden de inspectie.
Op het derde adres hadden de bewoners de zaak goed voor elkaar. Ze hadden afgelopen week de folder Rookmelders redden levens gelezen en hun rookmelders nog gecontroleerd. Bij één hadden zij de batterij vervangen.

De bewoners winnen in ieder geval een staatslot. Daarnaast maken zij, net als vijftig huishoudens in andere plaatsen in Nederland, ook nog kans op de hoofdprijs van 250 gratis Staatsloten en 4 maal een prijs van 100 Staatsloten. Volgende week maakt de notaris bekend wie van hen de hoofdprijs wint.

De Stichting Nationale Preventieweek, De Brandweer en de Brandwonden Stichting stellen de prijzen beschikbaar.

De Nationale Rookmelderdag is het sluitstuk van de grote landelijke rookmelderscampagne die begin oktober van start ging. Het doel van de campagne is tweeledig. Enerzijds wil men mensen stimuleren rookmelders aan te schaffen; anderzijds wil men mensen die rookmelders hebben, wijzen op de noodzaak van het controleren en vervangen van de batterijen.