Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

|   |Zutphen - Man verzet zich fel tegen aanhouding      |
In de nacht van vrijdag op zaterdag 27 oktober is een 21-jarige man uit Deventer rond 03:00 uur op de Beukerstraat in Zutphen aangehouden omdat hij zich zeer agressief gedroeg.

Twee surveillerende agenten zagen dat een drietal jongens op de Beukerstraat onenigheid met elkaar hadden. Toen de 21-jarige man door de agenten werd bevraagd wat er aan de hand was gaf hij de agent met zijn schouder een stoot in het gezicht. Hierop werd de man aangehouden voor mishandeling. Omdat hij zich hiertegen verzette hebben de agenten de man geboeid. Ook met handboeien om verzette de man zich hevig tegen zijn aanhouding. Hij moest met dwang achterin de politieauto gezet worden. In de auto bleef de man zich agressief gedragen en trapte tegen de ruiten van de auto. De agenten hebben met behulp van een aantal collega's die assistentie kwamen verlenen de man onder controle gebracht en naar het politiebureau vervoerd.

Na aankomst op het bureau bleef de man verbaal agressief en uitte bedreigingen tegen verschillende agenten. De man is ingesloten om op een later tijdstip te verhoren. Zaterdag is de man in de loop van de dag in vrijheid gesteld. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

|   |Zutphen - Brand bij papierverwerkingsbedrijf       |
Op vrijdag 26 oktober is rond 14:45 uur brand uitgebroken in een papierverwerkings-bedrijf aan de Oostzeestraat in Zutphen.

Vermoedelijke oorzaak is een oververhit geraakte lopende band, die een stapel papier heeft doen vlam vatten. De brandweer heeft met een shovel het papier uit de loods gereden en geblust. Deze werkzaamheden namen een aantal uren in beslag. De politie heeft het publiek in de tussentijd op een veilige afstand gehouden.

Einde berichten
---


---


---

---- --