Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

|   |Winterswijk - Motor raakt van de weg, twee mannen gewond |
Zaterdagavond 27 oktober zijn rond 19:15 twee Duitse mannen gewond geraakt toen de motor waar zij opzaten van de weg raakte tijdens het inhalen van een automobilist.

Het gaat om een 19-jarige man uit Vreden (D) en zijn ongeveer even oude medepassagier (leeftijd en woonplaats konden nog niet worden vastgesteld). Zij reden op de Vredenseweg in Winterswijk toen zij in een bocht een automobilist wilden inhalen. Tijdens het inhalen verloor de bestuurder van de motor om nog onbekende reden de controle over het stuur en belandde met zijn motor in de berm links van de weg. De motorrijder kwam in een sloot terecht, maar wist daar wel op eigen gelegenheid uit te komen. Zijn passagier botste tegen een boom. Beide mannen waren nog wel aanspreekbaar, maar hadden wel medische verzorging nodig. Er zijn twee ambulances ter plekke gekomen. De mannen zijn inmiddels met nog onbekend letsel naar het ziekenhuis in Winterswijk vervoerd.

|   |Groenlo - Grote verkeerscontrole             |
Vrijdag 26 oktober heeft de politie Achterhoek samen met de Koninklijke Marechaussee, de Douane en de Inspectie Verkeer en Waterstaat een grote verkeerscontrole gehouden op industrieterrein Laarberg in Groenlo.

De controle ging om 11:00 uur van start en eindigde kort na de avondspits. Ruim 300 (336) voertuigen werden gecontroleerd: 230 personenauto's, 70 voertuigen met aanhangwagen, 30 vrachtwagens en 6 landbouwvoertuigen.

Er is 35 keer proces-verbaal opgemaakt, onder andere voor het rijden zonder gordel (7x), bellen tijdens het rijden (6x), het niet bij zich hebben van een rijbewijs (2x), een vervallen APK (2x), inhalen over een doorgetrokken streep (2x), een vrachtwagenbestuurder die al te lang achter het stuur zat (2x), een verlopen rijbewijs, het ontbreken van een markering op de achterzijde van een landbouwvoertuig, het niet zekeren van een lading op een aanhangwagen en het op illegale wijze aanpassen van een auto.

|   |Toldijk - Brand in landbouwschuur             |
Een landbouwschuur op een perceel aan de Holtslagweg is vrijdag 26 oktober rond 15:30 grotendeels afgebrand. Politie en buurtbewoners zijn erin geslaagd om ongeveer 20 jonge koeien (vaarzen) op tijd uit de schuur te halen.

In de schuur heeft een uitslaande brand gewoed. Hoe de brand is ontstaan is nog niet duidelijk. Brandweerkorpsen uit Bronckhorst en Zutphen waren met meerdere auto's uitgerukt. De brandweer gaf om ongeveer 16.30 uur het sein brand meester. Zowel de schuur als de inhoud van de schuur (meerdere tonnen hooi en stro en diverse landbouwwerktuigen) is door de brand verwoest. Een zeer nabij gelegen andere schuur is onbeschadigd gebleven.

Einde berichten


---


---


---

---- --