Yolanthe Cabau van Kasbergen gaat strijd aan tegen kinderprostitutie


Yolanthe heeft vrijdag in de TROS TV Show van Ivo Niehe haar ambassadeurschap van stichting People's Trust Nederland officieel bekend gemaakt

LEIDERDORP, 20071027 -- Yolanthe heeft vrijdag 26-10-2007 in de TROS TV Show van Ivo Niehe haar ambassadeurschap van stichting People's Trust Nederland officieel bekend gemaakt. Zij gaat hiermee de strijd aan tegen kinderontvoeringen en de uitbuiting van deze kinderen in de gruwelijke Indiase bordelen. Daar worden nog dagelijks duizenden minderjarige meisjes mishandeld en verkracht. Het volledige bericht en de persfoto's staan op www.peoplestrust.nl/PersberichtYolanthe261007.html

Elk jaar worden kinderen vanuit Nepal, Bangladesh en India ontvoerd en duizenden kilometers van huis verkocht en daarna opgesloten in de helse bordelen van India. Daar worden ze, gevangen in hokjes van één bij twee meter, 20 tot 30 keer per dag verkracht. Yolanthe is in september meegereisd naar India en is getuige geweest van bevrijdingsoperaties van minderjarige meisjes uit deze bordelen. "Dat heeft een onuitwisbare indruk op me gemaakt, de situatie waar die meisjes in zaten is onvoorstelbaar. Het idee alleen al maakt me misselijk en ontzettend boos", aldus Yolanthe.

Yolanthe: "Ik heb in de opvangcentra die geheel dankzij financiële hulp van People's Trust Nederland gebouwd zijn, gesproken met de bevrijde meisjes. Ze hebben zoveel veerkracht, echt indrukwekkend. De meisjes krijgen onderwijs en leren modeaccessoires maken. Daardoor krijgen ze weer een toekomst. Aan deze projecten lever ik dus graag mijn bijdrage."

Op dit moment zamelt de stichting People's Trust Nederland geld in voor een nieuw opvanghuis. Yolanthe is daar enthousiast over: "Met dit nieuwe opvanghuis kan People's Trust nog meer kinderen bevrijden en opvangen! Geweldig toch?" Het nieuwe centrum zal gebouwd worden in Pune, een grote stad 200 kilometer van Mumbai.

Alle giften voor dit project worden verdubbeld via het KPA-programma van de NCDO (Nationale Commissie voor Internationale samenwerking en Duurzame Ontwikkeling). Giften zijn aftrekbaar van de belasting en kunnen worden overgemaakt naar giro 3567 ten name van People's Trust Nederland te Leiderdorp.

Stichting People's Trust Nederland
People's Trust is in 1990 opgericht om de allerarmsten in India en Nepal te ondersteunen. Vanaf 1997 heeft de strijd tegen kinderprostitutie prioriteit. Elk jaar worden duizenden meisjes ontvoerd/met valse beloftes meegelokt. Alle activiteiten van People's Trust zijn erop gericht om dit te voorkomen, de meisjes te bevrijden uit de gruwelijke bordelen van India en hen middels onderwijs en jobtrainingen te ondersteunen bij het werken aan een nieuwe toekomst. Alles over People's Trust leest u op www.peoplestrust.nl

People's Trust heeft al twee bevrijdingsteams in India opgericht. Met het nieuwe opvanghuis kan een derde team actief worden. Dankzij opsporingsacties met de verborgen camera en invallen van de bevrijdingsteams in de bordelen zijn al meer dan 1600 meisjes, vanaf 7 jaar, uit de helse bordelen van India bevrijd en teruggebracht naar hun ouders. Meer dan 250 pooiers en ontvoerders zijn gearresteerd en zitten lange gevangenisstraffen uit. Veel bevrijde meisjes werken nu als staf in de opvangcentra en begeleiden de nieuw bevrijde slachtoffers!