Mysterieuze meerstemmige muziek uit Groningen


GRONINGEN, 20071007 -- Erna Berendsen en Simon van Weelden uit Groningen brengen deze maand hun tweede CD 'You give me music' uit en vieren dit op 27 oktober 2007 met een presentatie. Tijdens het concert brengen ze de sfeervolle, dromerige muziek samen met bevriende muzikanten in 'buurthuis Stadspark' in Groningen ten gehore.

Wat voor muziek kun je verwachten? Volgens bezoekers worden er bij concerten van Projekt67 nogal eens herinneringen opgeroepen aan de goede tijden van Pink Floyd. De muziek is ook veel vergeleken met die van David Sylvian, Daniël Lanois, Brian Eno en Robert Fripp. Het is echte luistermuziek, de songs zijn veelal ontstaan uit improvisaties. De meerstemmige akkoorden van de zang, de samples en het gitaarspel van Simon zorgen samen voor een mysterieuze en meditatieve sfeer en sound. Projekt67 speelde tot nu toe bij huisconcerten en in muziek-café's.

De presentatie is in 'Buurthuis Stadspark' aan de Lorentzstraat 11 in Groningen op zaterdag 27 oktober. De zaal is om 20.15 uur open, aanvang om 21.00 uur. De toegang is gratis. Iedereen is van harte welkom. De CD is die avond te koop. Hij kost ¤10,-.

[Cover CD You give me music]


Op de website van de band: www.projekt67.com staat een demo. Bovendien is de eerste CD uit 2004 in zijn geheel te beluisteren. Meer informatie en foto's zijn daar ook te vinden.





Ingezonden persbericht