Demonstratie tegen paddoverbod op zaterdag 27 oktober


AMSTERDAM, 20071022 -- Actiegroep Red de paddo organiseert op 27 oktober 2007 een demonstratie tegen het verbod op hallucinogene paddestoelen dat twee weken geleden door Minister Klink is aangekondigd. De demonstratie vindt plaats op de Dam in Amsterdam, van 13.00 tot 15.00 uur. De organisatoren streven naar een gezellige en vredige demonstratie waar kennis, muziek en zelfgemaakte paddestoelen centraal staan. De slogans zijn: Stop de betutteling en Baas in eigen Brein.

CDA-minister Ab Klink van Volksgezondheid baseert zich voor zijn verbod op hallucinerende paddestoelen op een rapport waarin juist wordt gepleit tégen een verbod op de drug. Hij acht zijn eigen adviesorgaan echter 'onvoldoende realistisch', blijkt uit een brief aan de Tweede Kamer.

Tijdens de demonstratie gaan enkele deskundigen hun licht laten schijnen op de situatie waarin de paddo nu verkeert, waaronder Simon Vinkenoog (dichter), Hans Plomp (Auteur van Uit je bol), August de Loor (Adviesburo Drugs), raaskalpoëet (dichter/performer) en Freek Polak (psychiater, bestuurslid Stichting Drugsbeleid).

De demonstratie vormt een vervolg op de succesvolle emailactie die Red de paddo in gang zette. Via de website www.reddepaddo.nl zijn meer dan 35.000 emails verstuurd naar ministers Hirsh Ballin en Klink en andere Tweede Kamerleden.

Het laatste nieuws over de demonstratie staat op reddepaddo.nl.

---

Voor meer informatie of interviewaanvragen kunt u mailen naar
paddo@reddepaddo.nl

Jerke van den Braak