Ingezonden persbericht

Open Ateliers De Pijp

P E R S B E R I C H T

58 kunstenaars en 12 ambachtelijke en creatieve ondernemers uit De Pijp openen in het weekend van 27 en 28 oktober hun atelier om aan geïnteresseerden hun werk te tonen. Een ideale kans voor iedereen die wil weten wat er op kunstzinnig gebied leeft in De Pijp, die op een laagdrempelige manier in contact wil komen met kunst én de kunstenaars, of die op zoek is naar een geschikt kunstwerk voor zichzelf. Het aanbod is zeer divers: van traditioneel tot hypermodern, van 2 tot 3 dimensionaal, van performance tot video presentatie, van abstract tot figuratief, van experimentele fotografie tot kunstsieraad en van meubels tot glaskunst.

De Centrale Expositie vindt plaats in de Oranjekerk aan de 2e Van der Helststraat. Hier is van alle deelnemers een kunstwerk te bezichtigen. Ook de fraaie binnentuin van de kerk is omgebouwd tot een beeldentuin. De Centrale Expositie is een ideaal startpunt om zelf een route uit te zetten. Hier kan men kijken welke kunstenaars het meest aanspreken, om ze vervolgens te bezoeken met hulp van de gratis verkrijgbare plattegrond.

Het is natuurlijk ook mogelijk om op de bonnefooi door De Pijp te wandelen. Doordat alle ateliers gemarkeerd zijn met een opvallende vlag, is het meteen duidelijk waar geëxposeerd wordt. Zo kan men al slenterend door De Pijp zich steeds opnieuw laten verrassen.

Een tiental culturele instellingen opent hun deuren in het kader van de Open Ateliers De Pijp. Het programma van deze culturele instellingen, waaronder het Ostadetheater, de Kunstwerkplaats en het Rijksmuseum, zal in de programmakrant bekend gemaakt worden. Deze krant zal voor aanvang en tijdens de Open Ateliers De Pijp op vele plaatsen verkrijgbaar zijn.

De Open Ateliers De Pijp stelt de bezoeker in staat deze buurt op een andere manier te beleven dan anders. Maar ook voor mensen die De Pijp niet (zo goed) kennen is het een prima gelegenheid om kennis te maken met een wijk die veel weg heeft van het Parijse 'Quartier Latin'.

Open Ateliers De Pijp
27 en 28 oktober van 12.00 - 18.00 uur

Centrale Expositie
Oranjekerk, 2e Van der Helststraat (hoek Ceintuurbaan ter hoogte van het Sarphatipark), Amsterdam

Informatie: www.openateliersdepijp.nl
---