Gemeente Schagen

Woonbeurs voor mensen met een beperking

Op zaterdag 27 oktober 2007 van 10.00 tot 15.00 uur wordt er een woonbeurs voor mensen met een beperking gehouden in het pand van Noorderkwartier, Witte Paal 122 in Schagen. De organisatie is in handen van MEE Noordwest-Holland en de gemeente Schagen. Op de beurs worden woonprojecten, wooninitiatieven en hulpmiddelen onder de aandacht gebracht. Tevens komen de nieuwste ontwikkelingen rond domotica aan de orde. Domotica is de technologie om elektronica-toepassingen en automatisering te integreren in de woning. Daarmaast zullen er drie sprekers een presentatie verzorgen van respectievelijk het Landelijk Steunpunt Wonen, Stichting Smart Homes en MEE Noordwest-Holland.

De beurs is bedoeld voor mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking, voor mensen met een vorm van autisme, met niet aangeboren hersenletsel of met een chronische ziekte, maar ook voor senioren met een beperking.

Het is de eerste keer dat een dergelijke beurs georganiseerd wordt in de Noordkop. Er zijn circa dertig stands met woonproducten aanwezig. Daarnaast zijn er ook belangenorganisaties vertegenwoordigd.

In de ochtend en middag zullen de sprekers afwisselend aan bod komen.

Om 11.00 uur en 13.00 uur spreekt mevrouw Anke Procee van het Landelijk Steunpunt Wonen over onder andere wooninitiatieven.

Om 11.30 uur en 14.00 uur spreekt John van den Oord, projectmanager van MEE Noordwest-Holland onder andere over de tot stand gekomen woonprojecten in en rond Schagen

Om 12.00 uur en 13.30 uur spreekt mevrouw Roos de Nijs van Stichting Smart Homes over de ontwikkelingen rond domotica.

De toegang is gratis en aanmelden is niet nodig. Het gebouw van Noorderkwartier is toegankelijk voor rolstoelgebruikers en rond het gebouw is volop parkeergelegenheid aanwezig.

Meer informatie is te verkrijgen bij:

MEE Noordwest-Holland

Drs. F. Bijlweg 47,

1784 MC Den Helder

0223 688 688

info@meenwh.nl

www.meenwh.nl