Gemeente Terneuzen

Watertoren Axel in teken van Nacht van de Nacht

AXEL Zaterdag 27 oktober staat de watertoren in Axel weer in het teken van de Nacht van de Nacht. Tijdens deze avondmanifestatie voor jong en oud staat de schoonheid, romantiek en beleving van de donkere nacht centraal. De Nacht van de Nacht wordt voor de derde keer in heel Nederland gehouden.

Doel van de Nacht van de Nacht is jong en oud op een aantrekkelijke wijze kennis te laten maken met de schoonheid van de nacht en met het belang van de donkere nacht voor natuur en mens. De gemeente Terneuzen heeft, in samenwerking met Natuur & Zo, de Zeeuwse Milieu Federatie en het bestuur van de watertoren in Axel een aantrekkelijk programma voor jong en oud samengesteld. Voor iedereen is er vanaf 19.00 uur warme chocolademelk, vervolgens zal wethouder Van Schaik de Nacht van de Nacht officieel openen.

Het programma:
19.45 uur vleermuizenexcursie in het Axelse bos, kinderactiviteiten in de heemtuin, lezing over muizen en andere nachtdieren 20.30 uur vleermuizenexcursie in het Axelse bos, lezing over muizen en andere nachtdieren
21.15 uur nachtverhaal in de heemtuin
21.45 uur afsluiting met nachtborrel
Deelname aan de activiteiten is gratis!

Verlichting gemeentelijke gebouwen
De gemeente Terneuzen werkt mee aan de Nacht van de Nacht door op 27 oktober de verlichting van het stadhuis, het stadskantoor en Willibrordustoren in Terneuzen en de molens in Hoek en Spui te doven.

Afsluiting seizoen
Met deze activiteit wordt het seizoen 2007 van de watertoren in Axel weer afgesloten. Eind april 2008 is er weer een nieuw tentoonstellingsaanbod en zijn er weer nieuwe activiteiten! Kijk voor meer informatie over de watertoren in Axel op www.landvanaxel.eu

Gemeente Terneuzen - T. 0115 455 000 - E. gemeente@terneuzen.nl |