Gemeente Vlieland

Persbericht gemeente Vlieland

Op 24 mei 2006 is door de gemeente Vlieland, de Vlielandse horecabedrijven, de politie, de bewonerscommissie en het openbaar ministerie het horeca-convenant veilig en verantwoord uitgaan op Vlieland 2006 ondertekend. Het horeca-convenant heeft onder andere tot doel (geluids)overlast , vandalisme, geweld en drankgebruik tijdens uitgaansuren te verminderen. Door het maken van gezamenlijke afspraken verwachten de participanten in het convenant een bijdrage te kunnen leveren aan de vermindering van de overlast. Hiertoe zijn in het convenant ook maatregelen opgenomen die door alle deelnemende partijen worden onderschreven.

Bij een controle van diverse Vlielandse horecabedrijven, in de nacht van zaterdag 13 op zondag 14 oktober 2007, zijn door de politie van Vlieland een aantal overtredingen van de voorschriften, zoals opgenomen in het convenant, geconstateerd waaronder het verbod om na
01.00 uur bezoekers toe te laten in de horeca-inrichtingen. Reeds eerder in het afgelopen seizoen is geconstateerd dat in strijd met de afspraken uit het horeca-convenant bezoekers na 01.00 in horeca-gelegenheden werden toegelaten.
Naar aanleiding daarvan zijn de betreffende horeca-ondernemers conform de afspraken uit het convenant nogmaals geïnformeerd over het geldend horecabeleid en formeel en schriftelijk gewaarschuwd door de gemeente. Naar aanleiding van de recente overtredingen heeft de burgemeester besloten uitvoering te geven aan de beleidsregels bestuursrechtelijke handhaving (hoofdstuk 11 horeca convenant Vlieland) door de verruiming van het sluitingsuur voor een tweetal horecagelegenheden, te weten café de Zeevaert en bruin café Tante Pé, tijdelijk op te schorten. Deze opschorting geldt voor de nacht van zaterdag 27 oktober op zondag 28 oktober 2007. Dit betekent dat bovengenoemde horecagelegenheden op die dag om 0.00 gesloten dienen te zijn.