Vereniging Samengestelde Wedstrijd Mensport Nederland

Hannover: Chardon wint warm up

27/10/2007

Hannover, 27 oktober 2007
Ijsbrand Chardon heeft vanavond de warm up ronde van de Wereldbeker vierspannen in Hannover gewonnen. Hoewel zijn rit niet vlekkeloos verliep, Chardon verliet met 15 strafseconden voor afgeworpen balletjes de piste, kon geen van zijn concurrenten dit resultaat verbeteren.

Chardon moest als tweede menner van start en ondanks het feit dat zijn span goed draaide, maakte hij een tweetal fouten. De derde bal viel nadat het voorzweng de hindernis aantikte. Wild card rijder Christoph Sandmann deed een verwoede poging de tijd van Chardon te verbeteren, maar maakte in het laatste deel van het parcours een stuurfout waardoor er balletjes rolden. Laatste starter Zoltan Lázár leek uit te zijn op een safe rit, maar ook hij slaagde er niet in de piste foutloos te verlaten en moest genoegen nemen met de derde plaats.

De zeven menners maakten allen fouten, maar boden geweldige sport in het lastige door Wolfgang Asendorf ontworpen parcours. Ondanks het late tijdstip bleef het in grote getale aanwezige publiek de menners tot de laatste seconde aanmoedigen.
Op zondag 28 oktober staat om 17.30 uur de Wereldbekerwedstrijd op het programma waarin de deelnemers starten in omgekeerde volgorde van de uitslag van vandaag. Ijsbrand Chardon komt dus als laatste in de piste. Nadat alle menners morgen een ronde hebben gereden, komen de beste drie menners terug voor een extra omloop. De tijden van beide manches worden bij elkaar opgeteld.

Bron: Hoefnet.nl, overname zonder bronvermelding niet toegestaan

Complete uitslagen:

www.worldcupdriving.com/results0708/hannover.htm