Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave zaterdag 27 oktober

* POLITIE ARRESTEERT MAN KORT NA GEWAPENDE OVERVAL KIOSK

ROTTERDAM - De politie heeft een 20-jarige man uit Den Haag gearresteerd kort na een gewapende overval op een kiosk aan de Wolphaertsbocht. Rond negen uur kwam een man met bivakmuts de winkel in en eiste, onder bedreiging van een vuurwapen, geld van de medewerkers. De overvaller ging er zonder buit vandoor. Politiepersoneel van het district Zuid stelde direct een uitgebreid onderzoek in. Op de Sint-Janshaven zagen agenten een man, die aan het opgegeven signalement voldeed, een portiek invluchten. In een kelderbox werd de 20-jarige man gearresteerd. De verdachte is overgebracht naar het politiebureau en in verzekering gesteld.


* GEWAPENDE OVERVAL CAFE
ROTTERDAM - De recherche van het district Feijenoord-Ridderster stelt een onderzoek in naar een gewapende overval die zaterdagochtend op een café aan de Slaghekstraat plaatsvond. Een nog onbekende man kwam de zaak in en eiste, onder bedreiging, geld van een 55-jarige medewerker. Met een nog onbekende buit ging de overvaller er vandoor. Tijdens de overval kreeg de 55-jarige Rotterdammer een klap op zijn hoofd. Hij raakte licht gewond en is voor onderzoek en behandeling overgebracht naar het ziekenhuis.


* GEWAPENDE OVERVAL FASTFOODRESTAURANT
ROTTERDAM - Zaterdagochtend rond half acht vond een overval plaats op een fastfoodrestaurant aan de Thurledeweg. Tijdens de overval raakte niemand gewond en werd een onbekend geldbedrag buitgemaakt. De overval werd gepleegd door een aantal personen die de personeelsleden bedreigden met een vuurwapen. De recherche van het district Waterweg-Noord is een nader onderzoek gestart om de identiteit van de overvallers te achterhalen.


* AUTOMOBILIST GEWOND NA AANRIJDING
SCHIEDAM - Een 58-jarige automobilist uit Rotterdam is vrijdagochtend rond half elf gewond geraakt na een aanrijding op de Bm van Haarenlaan. De automobilist zag vermoedelijk de tram, bestuurd door een 36-jarige vrouw uit Barendrecht, over het hoofd waarna de aanrijding ontstond. Het slachtoffer liep een hoofdwond op en is voor behandeling overgebracht naar het ziekenhuis.


* POLITIE ARRESTEERT MAN NA MISHANDELING
SCHIEDAM - Politiepersoneel van het district Waterweg-Noord heeft zaterdag in de vroege ochtenduren een 22-jarige man uit Heenvliet gearresteerd. De man wordt ervan verdacht een kopstoot te hebben gegeven aan een 38-jarige man uit IJmuiden. Dit gebeurde rond half vier op de Koemarkt.


* ALCOHOLCONTROLE
VLAARDINGEN - Politiepersoneel van het district Waterweg-Noord heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een alcoholcontrole gehouden op de Marathonweg. Tussen half negen en drie uur 's nachts moesten in totaal 780 bestuurders een blaastest afleggen. Zeven van hen werden bekeurd voor het rijden onder invloed van alcohol. Verder werden twee bestuurders gearresteerd voor het rijden tijdens een rij-ontzegging en rijden met ingevorderd rijbewijs.


* POLITIE ARRESTEERT MAN NA BEDREIGEN FAMILIE

ROTTERDAM - Politiemensen van het district West hebben zaterdagochtend rond vijf uur een 48-jarige Rotterdammer gearresteerd voor huiselijk geweld. De man wordt ervan verdacht zijn vrouw en dochters te hebben bedreigd met een mes. Ook zou hij met het mes een slaapkamerdeur hebben vernield. De verdachte werd in de woning aan de Mathenesserlaan gearresteerd.


* POLITIE HOUDT MAN AAN NA HUISELIJK GEWELD

BERKEL EN RODENRIJS - Politiepersoneel van het district Noord heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een 48-jarige man uit Berkel en Rodenrijs gearresteerd voor huiselijk geweld. De man sloeg zijn 43-jarige vrouw na een onenigheid. Dit gebeurde in de woning aan de Rivierenstraat. De man werd in de woning aangehouden.


* ALCOHOLCONTROLE
ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district Noord heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een alcoholcontrole gehouden op de Bergweg en de Schiekade. In totaal moesten 362 bestuurders een blaastest afleggen waarna 8 mensen werden gearresteerd voor het rijden onder invloed van alcohol. Twee voertuigen werden in beslag genomen omdat één automobilist onder invloed van alcohol reed terwijl zijn rijbewijs was ingevorderd en hij hierop al eerder was betrapt. De andere bestuurder ging ook voor de tweede keer de fout in en had een openstaande boete van een paar honderd euro.


* DANKZIJ OPLETTENDE GETUIGE HOUDT POLITIE MINDERJARIGE INBREKER AAN

ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district Feijenoord-Ridderster heeft vrijdagavond een 16-jarige Rotterdammer aangehouden na een inbraak in een bedrijf aan de Piekstraat. Een getuige zag rond acht uur 's avonds dat drie jongeren laptops wegnamen uit een bedrijfsruimte en alarmeerde de politie. Tijdens dat telefoongesprek zag de man dat de drie verdachten het pand uitliepen. De vrienden van de man hielden een jongen staande. De twee anderen konden ontkomen. De politie arresteerde de Rotterdammer. Hij was in het bezit van 3 laptops. De recherche stelt een nader onderzoek in.


* MAN NA GREEP UIT KASSA GEARRESTEERD
ROTTERDAM - De politie van het district De Eilanden heeft vrijdagmiddag een 40-jarige man uit Rozenburg gearresteerd voor diefstal. De man deed rond twee uur een greep uit een kassa van een winkel aan de Voorstraat en ging er vandoor. Een medewerkster en de eigenaar van de winkel probeerden de verdachte tegen te houden, maar hij kon er na een worsteling zonder buit vandoor gaan. Dankzij de verklaringen van de twee slachtoffers en andere winkeliers kon de politie enige tijd later de 40-jarige man in de omgeving arresteren.


* JONGENS NAAR HALT NA GOOIEN EIEREN
POORTUGAAL - Politiepersoneel van het district Zuid heeft vrijdagavond zes minderjarige jongens uit Poortugaal aangehouden voor baldadigheid. Rond acht uur kreeg de politie de melding dat een groep jongens met eieren gooide tegen de ramen van woningen aan onder meer De Warnaar. Na een onderzoek in de omgeving werden de zes jongens, in de leeftijd van 13, 14 en 15 jaar, aangehouden. Zij krijgen een boete voor baldadigheid en zijn, na overleg met de ouders, doorverwezen naar HALT. Het zestal heeft de ramen van de woningen schoon gemaakt.


* GROTE BRAND IN WONING
ROTTERDAM - In een woning aan de Bas Jungeriusstraat ontstond vrijdagavond rond elf uur een grote brand. Niemand raakte hierbij gewond. De brand brak uit in een woning op de derde etage. Rond middernacht gaf de brandweer het sein brand meester. Omliggende woningen liepen rook- en waterschade op. De bewoners van twee woningen onder de verdieping waar de brand uitbrak, konden niet terug hun woning in. Zij hebben tijdelijk ander onderdak geregeld. De Technische Recherche stelt een nader onderzoek in naar de oorzaak van de brand.


* JONGEN NA FIETSENDIEFSTAL GEARRESTEERD
HOOGVLIET - Politiemensen van het district Zuid hebben vrijdagavond een 16-jarige jongen uit Poortugaal aangehouden voor fietsendiefstal. Getuigen meldden de fietsendiefstal vanaf Onder de Baan bij de politie. De verdachte werd korte tijd later in de omgeving aangehouden. Hij was in het bezit van de zojuist buitgemaakte fiets.


* POLITIE ARRESTEERT JONGENS NA STRAATROOF

BARENDRECHT - Politiepersoneel van het district Zuid heeft zaterdag kort na middernacht drie minderjarige jongens gearresteerd. Het drietal, een 15-jarige jongen uit Barendrecht, een 17-jarige plaatsgenoot en een 17-jarige jongen uit Rhoon, wordt ervan verdacht iemand te hebben beroofd van zijn mobiele telefoon. Tevens zouden zij flessen hebben gegooid vanaf een viaduct aan de Voordijk. Het drietal is op de Smitshoek gearresteerd en overgebracht naar het politiebureau waar zij in verzekering zijn gesteld.


* POLITIE ARRESTEERT JONGEN NA BEROVING
KRIMPEN AAN DEN IJSSEL - Politiemensen van het district Oost hebben zaterdag kort na middernacht een 16-jarige jongen uit Krimpen aan den IJssel gearresteerd na een beroving op de Heemraadsingel. Rond half een werd een 17-jarige jongen uit Krimpen aan den IJssel door een aantal jongens met geweld van zijn brommer beroofd. Politiepersoneel stelde direct een onderzoek in en arresteerde de verdachte op de Nachtegaallaan. Hij is overgebracht naar het politiebureau en ingesloten. De recherche stelt een nader onderzoek in.


* VERKEERSCONTROLE
KRIMPEN AAN DEN IJSSEL - Politiepersoneel van het district Oost heeft vrijdagmiddag en -avond, om de verkeersveiligheid te vergroten, een verkeerscontrole gehouden op de Krimpenerbosweg. In totaal zijn 35 processen-verbaal uitgeschreven voor onder meer overbelading, scherpe uitstekende delen bij de aanhanger, kind niet in een kinderzitje, rijden met een aanhanger terwijl niet in het bezit zijn van het daarvoor benodigde rijbewijs, niet invullen van de werkmap van de taxi, te hoge constructiesnelheid en teveel geluid produceren van de bromfiets en verlopen APK.


* POLITIE VORDERT RIJBEWIJS IN NA FORSE SNELHEIDSOVERTREDING

ROTTERDAM - Politiepersoneel heeft vrijdagochtend het rijbewijs van een 42-jarige Rotterdammer ingevorderd. De man reed rond zes uur met een snelheid van 111 km/uur over de Maasboulevard waar '50' is toegestaan.


* FIETSTEAM ARRESTEERT VIJF MENSEN TIJDENS SURVEILLANCE

HELLEVOETSLUIS - Politiepersoneel van het fietsteam van het district De Eilanden heeft tijdens de surveillance in de nacht van vrijdag op zaterdag vijf aanhoudingen verricht. Op de Sering werd een 31-jarige Rotterdammer gearresteerd die nog een openstaande boete had. Na een melding van overlast door jeugd op de Korenaar werd een 19-jarige automobilist uit Hellevoetsluis bekeurd voor geluidsoverlast nadat hij met spinnende banden was weggereden. Rond twaalf uur hielden politiemensen vier mensen aan op grond van de Opiumwet. Personeel van het fietsteam zag op de Struytse Hoeck dat het viertal mogelijk drugs verkocht/kocht. Het viertal vluchtte in verschillende richtingen toen zij de politie zag maar werd aangehouden. De politie nam een kleine hoeveelheid soft- en harddrugs in beslag. De recherche stelt een nader onderzoek in.