AutoRai

Twee Hyundai-technici naar World Skill Olympics in Zuid-Korea

(9/12/2007)
Twee Nederlandse Hyundai-technici strijden binnenkort in Korea om de titel Beste Hyundai-technicus ter Wereld tijdens de Hyundai World Skill Olympics. Zij nemen het op tegen 80 deelnemers uit 65 landen.

Michael Lips van Hyundai Van Trigt uit Oud-Beijerland en Hein Melissen van Hyundai-dealer Autobedrijf Van der Knaap uit Lelystad staan klaar voor de internationale titelstrijd. Zij werden respectievelijk eerste en tweede tijdens de Nederlandse finale voor Hyundai-technici en verdienden daarmee deelname aan de Hyundai World Skill Olympics. Van 29 oktober tot en met 2 november meten ze hun krachten met buitenlandse collegaâs in Hyundaiâs technische trainingscentrum in Chonan.

Nederland heeft een naam hoog te houden: de afgelopen drie keer eindigden Nederlandse Hyundai-technici op het podium. Volgens trainingscoördinator Cees Zwetsloot van de Nederlandse Hyundai-importeur Greenib Car B.V. behoren de Nederlandse technici tot de absolute top. âIn 2005 en 2003 behaalden we beide keren de tweede plaats en in 2001 won een Nederlander de gouden medaille. In Nederland is het opleidingsniveau hoog en worden technische kwaliteiten door de vele trainingen voortdurend vergroot. Het spreekt voor zich dat we dit jaar hoge verwachtingen hebbenâ, aldus Zwetsloot.

Voor de Nederlandse titelstrijd hadden zich twaalf deelnemers ingeschreven van verschillende Hyundai-dealerbedrijven. De technici moesten in totaal zes opdrachten afwerken, die stuk voor stuk ontleend waren aan de dagelijkse praktijk. Na een spannende strijd eindigde Michael Lips als eerste en werd Hein Melissen tweede. Gezamenlijk reizen ze straks naar Zuid-Korea op jacht naar een medaille tijdens de Hyundai World Skill Olympics.