Gemeente Loenen aan de Vecht


Informatieavond Jongerenontmoetingsplek Nigtevecht

De gemeente organiseert op maandag 29 oktober een informatiebijeenkomst over de jongerenontmoetingsplek die op de groenstrook tussen de Raadhuisstraat en de Jhr. Huydecoperstraat wordt gerealiseerd. Omwonenden en belangstellenden zijn van harte welkom om 20.00 uur in het dorpshuis van Nigtevecht.

De jongeren hebben zelf het initiatief genomen om een locatie te zoeken in Nigtevecht waar de ontmoetingsplek gebouwd kan worden. Nigtevecht heeft op dit moment namelijk geen goede plek waar jongeren samen kunnen komen. Daarom heeft de gemeente in samenwerking met de hen gekeken naar een geschikte plek. Daarbij heeft de gemeente zorgvuldig de voor- en nadelen afgewogen van verschillende locaties en geprobeerd de belangen van alle inwoners mee te nemen in een beslissing.

Er is bewust gekozen voor nauw overleg met de jongeren zelf, om ruimte te geven aan hun wensen en ideeën, waar vanzelfsprekend ook verantwoordelijkheden uit voortvloeien. Ook bij het maken van een ontwerp hebben de jongeren actief meegedacht. Dit ontwerp wil de gemeente nu graag aan de bewoners en belangstellenden presenteren.