Persbericht t.a.v. de (auto)sportmedia

Ardi van der Hoek kampioen Dutch Supercar Challenge

Assen, 28 oktober 2007 - Ardi van der Hoek heeft het zeer aansprekende autosportkampioenschap in de Dutch Supercar Challenge op zijn naam geschreven. De rijder uit 's Gravendeel heeft zondag met zijn partner Arjan van der Zwaan op het TT-circuit van Assen de titel veroverd. ,,Ik ben kampioen! Dat is wel een feestje waard'', aldus de dolblije Ardi van der Hoek.

Hoewel er dit seizoen liefst 18 races op het programma stonden in de Dutch Supercar Challenge, werd de strijd in de snelle GT-klasse pas in de allerlaatste manche beslist. Want naast het koppel Ardi van der Hoek/Arjan van der Zwaan konden ook nog De Graaff/Ribbens en Ardi's ploegmaat bij Brinkmann Motorsport, Elmar Grimm, de nummer één-positie grijpen.

Elk punt telt
Omdat elk punt superbelangrijk was, ging het niet alleen om goede eindklasseringen in de afsluitende twee races op het TT-circuit van Assen. Ook het pakken van de poleposition in de kwalificatie en het neerzetten van de snelste raceronde in de wedstrijd, zorgt telkens voor een extra punt. ,,Daarom waren we zo blij dat we tijdens de kwalificatie de rapste waren'', weet Ardi. ,,Dat was weer een zeer welkom bonuspuntje.'' Met een tijd van 1.38,733 was Ardi precies twee tienden van een seconde sneller dan Elmar Grimm en maar liefst 4,334 tellen dan de grote rivaal De Graaff/Ribbens.

Race 1
In de eerste race (op zaterdag 27 oktober) waren Ardi en Arjan erg gemotiveerd. Want de organisatie had vooraf besloten de snelle blauwe DTM Audi TTR - naast de extra wachtseconden tijdens de verplichte pitstop die het team vanwege goede recente resultaten al had gekregen - nog eens 40 'strafseconden' extra te geven. Die extra verzwaring werkte als een rode lap op een stier, want de twee kampioenen in spé waren hierdoor nog gemotiveerder dan ze al waren.

Inhaalrace
Nadat Arjan van der Zwaan een goede eerste helft had gereden en als leider de pitstraat in reed, kwam Ardi na de zeer lange pitstop pas weer als achtste in de GT-klasse en de nummer 20 in de algemene wedstrijd, terug de baan op. Ardi liet echter een uitmuntende inhaalrace zien, die twee ronden voor het eind zijn bekroning kreeg. ,,Ik haalde de concurrerende Viper van De Graaff/Ribbens in en pakte zo vlak voor de finish de zege. Dat was essentieel voor het behalen van de titel'', aldus Ardi, die en passent een extra punt voor de snelste ronde claimde.

Race 2
Tijdens de tweede manche van het weekend en allerlaatste heat van het spannende Dutch Supercar-seizoen, begonnen Ardi en Arjan met 7 punten voorsprong op De Graaff/Ribbens. ,,Er van uitgaande dat we ook in deze manche de snelste ronde zouden rijden, zou een vijfde plaats in de wedstrijd voldoende zijn voor de titel'', wist Ardi. ,,Arjan racete weer de eerste helft en reed prima weg van de rest. Echter, vlak voor de pitstop kwam er een safetycar-situatie en schoof het veld weer in elkaar. Dat kostte ons de grote voorsprong. En vanwege de vele 'strafseconden' bij de rijderwissel, moest ik weer de achtervolging in. Dat ging prima. Ik zette wederom de rapste ronde neer en kwam tevens op de veilige vierde plaats te liggen. Twee rondjes voor het eind wist ik dat het niet meer mis kon gaan. En dat mijn eerste belangrijke autosporttitel binnen was!''

Goed bevallen
Na afloop was er uiteraard ruimte voor een mooi feest. Zeker ook voor de vele tientallen fans, sponsors en relaties die Ardi had uitgenodigd. ,,Ik kijk terug op een sportief goed seizoen'', weet Ardi. ,,Het is me goed bevallen. Met het team van Olly Brinkmann, mijn racepartner Arjan van der Zwaan en de unieke DTM Audi TTR waarin ik heb mogen racen. We gaan kijken of we er volgend jaar mee door kunnen gaan. Maar als het aan mij ligt zeker wel!''

Sponsors
Het raceseizoen van Ardi van der Hoek in de DTM Audi TTR wordt mede mogelijk gemaakt door de volgende sponsors: C1000 's Gravendeel, Lebowski, Fin Extenso, Bakkersland, Klasse Noten, Multivlaai, Jaguar, www.autosport.nl, Leventi, Van Keulen Interieur, Rabobank Hoekse Waard, Brinkmann-Motorsport en Holland Office Group.

Assen, uitslagen Dutch Supercar Challenge GT-klasse (27 en 28 oktober 2007): Race 1: 1. Ardi van der Hoek/Arjan van der Zwaan (Brinkmann Motorsport) 35 ronden in 1:02.51,051, 2. De Graaff/Ribbens op 9,088 seconden, 3. Elmar Grimm op 46,093 seconden.

Race 2: 1. De Graaff/Ribbens 28 ronden in 56:10,660, 2. Grouwels/Wijnen op 20,318 seconden, 3. René Snel op 49,863 seconden. 4. Ardi van der Hoek/Arjan van der Zwaan (Brinkmann Motorsport) op 1:16,544.

Voor de redactie:
Meer informatie wordt u graag verstrekt door Ardi van der Hoek via telefoon 078-6732732 of 06-11360371


---- --