Datum: 29 oktober 2007

Hillegom Bromfietser tegen gevel Een 22 jarige bromfietser uit Hillegom is op zaterdag 27 oktober, rond 18.55 uur, alvorens hij door een heg reed tegen een gevel van een woning aan de Leidsestraat tot stilstand gekomen. De bromfietser reed over de Leidsestraat in de richting van Hillegom toen hij de macht over het stuur verloor en tegen de gevel van een woning aanreed. Het vermoeden dat hij had gedronken werd bevestigd door een blaastest waarvan de uitslag 510 ug/l bedroeg. De limiet in het verkeer is 220 ug/l. De Hillegommer raakte gewond in zijn gezicht en is naar de dokterspost gebracht voor behandeling. De woning bleef onbeschadigd, de bromfiets was wel beschadigd.

Katwijk Politie onderzoekt drie woninginbraken De politie doet onderzoek naar drie woninginbraken die zaterdag 27 oktober tussen 16.25 en 23.40 uur plaatsvonden. Van de inbraken waarvan er één bij een poging bleef, is nog onbekend of er ook iets is gestolen. Er zijn nog geen verdachten aangehouden. In een woning aan de Fresiastraat en één aan de Rijnmond wist men binnen te komen na het forceren van ramen. Dit lukte niet bij een woning aan de Asterstraat waar de vergrendeling te veel tegenwerkte.

Katwijk Aanrijding tussen bromfiets en auto Op vrijdag 26 oktober rond 20.30 uur vond er een aanrijding plaats waarbij een bromfietser en een automobilist betrokken waren. Een 40 jarige Rijnsburger reed over de Ambachtsweg, uit de richting van de Hoorneslaan. Hij verleende geen voorrang aan de auto toen hij op de Ambachtsweg vanaf het fietspad de weg wilde oversteken. De bromfietser botste tegen de rechterzijde van de auto aan en raakte gewond.

Katwijk Verkeersongeval Een 18 jarige snorfietser uit Rijnsburg heeft zaterdag 27 oktober letsel aan zijn gezicht en handen opgelopen bij een verkeersongeval. Door nog onbekende oorzaak reed de Rijnsburger even voor 21.00 uur op de Valkenburgseweg tegen een geparkeerde auto aan. De Rijnsburger werd voor behandeling overgebracht naar het LUMC.

Noordwijk Aanhoudingen voor mishandeling De politie heeft zondag 28 oktober rond 02.15 uur aan de Grent een 20 jarige man uit Rijnsburg en een 22 jarige man uit Alphen aan den Rijn aangehouden nadat zij daar onenigheid kregen met een garderobemedewerker van een uitgaansgelegenheid en op hem insloegen. De politie maakt proces-verbaal tegen de twee op. Zij zijn na het onderzoek weer vrijgelaten. Diezelfde nacht rond 02.30 uur hield de politie een 22 jarige man uit Katwijk aan. In een uitgaansgelegenheid aan de Grent, niet dezelfde als waar het andere incident plaatsvond, zou hij een meisje hebben geslagen. De Katwijker werd ingesloten voor het onderzoek. Daarbij bleek dat het meisje geen aangifte deed maar het wel meldde. De verdachte werd direct op vrije voeten gesteld.

Leiden Klappen op de Hoge Rijndijk De politie heeft aangiftes opgenomen van een mishandeling op de Hoge Rijndijk. Twee jongens van 16 jaar uit Hazerswoude-Rijndijk en Leiderdorp werden op zondag 28 oktober, rond 00.30 uur, door een groep jongens aangesproken toen zij uit een snackbar kwamen. De groep jongens stond bij de snackbar en daagde de twee jongens uit. Toen de jongens over de Hoge Rijndijk op de fiets weg wilden rijden kwamen zij achter hen aan. De jongens werden geduwd en meerdere malen geslagen. De politie heeft een onderzoek ingesteld.

Leiden Vechtpartij op de Steenstraat De politie heeft met behulp van meerdere politie-eenheden waaronder politie te paard een groep personen van de Steenstraat weggestuurd. Op zaterdag 27 oktober, rond 04.30 uur, gingen twee groepen met elkaar op de vuist. Op het moment dat er meerdere politie-eenheden aan kwamen rijden stoof de groep uiteen. Personen die bleven staan werden met behulp van de politie te paard gevorderd om weg te gaan. Nadat het weer rustig was op straat is de politie nog geruime tijd aanwezig geweest om de rust te bewaren.

Leiden Bestuurder onder invloed veroorzaakt aanrijdingen De politie heeft op zondag 28 oktober, rond 02.50 uur, een 25 jarige Leidenaar aangehouden op verdenking van het veroorzaken van aanrijdingen onder invloed. De man reed, volgens zijn eigen verklaring, onder invloed in een auto over het Utrechtse Jaagpad. Hij zocht een plek om te parkeren, op de weg stond echter een andere auto stil. De Leidenaar reed tegen deze auto aan. Omdat de twee bestuurders van de auto's er niet onderling uitkwamen belde de andere bestuurder, een 26 jarige Leidenaar, de politie. Dit wilde de 25 jarige Leidenaar niet en gedroeg zich agressief tegen de ander. Er ontstond duw- en trekwerk. De politie kwam ter plaatse en heeft de 25 jarige Leidenaar aangehouden. Op het politiebureau verklaarde hij dat hij gedronken had en eerder die nacht al tegen een hek aangereden was waardoor er schade aan zijn auto was ontstaan. De verdachte heeft op het politiebureau een blaastest afgelegd, de uitslag was 655 ug/l, terwijl de toegestane limiet in het verkeer 220 ug/l is.

Leiden Aanhoudingen na vechtpartij De politie heeft op zaterdag 27 oktober rond 03.55 uur, moeten optreden om de rust te laten terugkeren op de Lammermarkt. De politie was bij de uitloop van de cafés die daar gevestigd zijn ter plaatse om een oogje in het zeil te houden. Op een gegeven moment ontstond er voor de toegangsdeur van een discotheek een vechtpartij waarbij een aantal jongeren en portiers betrokken waren. De vechtpartij zorgde voor een steeds grotere toekijkende menigte. Met een aantal politieagenten en politie te paard werd er vervolgens een linie gevormd om de jongeren weg te sturen. In totaal heeft de politie drie personen van 19 en 20 jaar uit Leiden, Voorhout en Katwijk aangehouden. Twee portiers deden naderhand aangifte van bedreiging en mishandeling. Twee van de aangehouden personen deden tegenaangifte. De politie zet het onderzoek naar (de aanleiding van) de vechtpartij voort.

Leiden Aanhouding heler De politie heeft op zondag 28 oktober een 18 jarige Leidenaar aangehouden op verdenking van heling. De agenten controleerde de fietser op de Atjehstraat. De fiets bleek inderdaad in augustus van dit jaar gestolen te zijn vanaf een oprit van een woning in Leiden. Tegen de Leidenaar wordt proces-verbaal opgemaakt.

Alphen aan den Rijn Verdachten van vernieling aangehouden De politie heeft zaterdag 27 oktober twee Alphenaren van 13 en 14 jaar aangehouden op verdenking van vernieling van een prullenbak. Een getuige zag hoe een groepje jongens een prullenbak op het Dijkslootpad bij winkelcentrum De Herenhof vernielden met vuurwerk. De jongens renden hierna weg. Twee van hen werden op basis van de opgegeven signalementen aangehouden in de omgeving. Een derde verdachte, een 13 jarige, werd later op de avond gehoord over de vernieling.

Alphen aan den Rijn Woninginbraken Bij een woninginbraak aan de Stellingmolen in de nacht van vrijdag 26 op zaterdag 27 oktober werd de auto van de bewoners meegenomen. Via een bovenlicht wist men de woning te betreden. Vervolgens werd de woning doorzocht. Nadat de autosleutels waren gevonden ging men er met de auto, een zwarte Volkswagen Golf, vandoor. Behalve de auto werden onder andere ook een laptop en een portemonnee gestolen. Er werd deze week ook ingebroken in een woning aan de Ten Harmsenstraat en in een woning aan de Emmalaan. Bij de eerste woning werd het slot van de achterdeur vernield en daarna de woning doorzocht. Een raam van de woning aan de Emmalaan werd opengebroken om binnen te komen. Er werden onder meer sieraden en geld meegenomen. Bij een woning aan de Vondelstraat is het gebleven bij een poging. De inbreker schrok vermoedelijk van het inbraakalarm toen deze afging nadat hij de balkondeur had opengebroken.

Benthuizen Verdachten van diefstal koper aangehouden De politie heeft zondagmiddag 28 oktober drie Rotterdammers van 24 (2) en 26 jaar aangehouden op verdenking van diefstal van koper. Een getuige zag op het terrein van een bedrijf aan het Verbreepark een bestelauto met een openlaadbak staan met daarin meerdere kabelhaspels. Kort hierna zag hij twee personen op het terrein lopen. De getuige vond dit verdacht en belde de politie. Hij zag drie personen wegrijden in de richting van de Rijksweg A12. Met assistentie van agenten van het korps Haaglanden die de bestelauto klemzetten werden de verdachten in Zoetermeer aangehouden. In de auto werden 24 haspels, drie bivakmutsen, handschoenen en een kniptang aangetroffen.

Hoogmade Inbraak bij supermarkt Bij een inbraak in een supermarkt op zondag 28 oktober is een grote hoeveelheid rookwaren gestolen. Omstreeks 02.20 uur ging het inbraakalarm van de winkel af. Men heeft de schuifpui open gewrikt om binnen te komen. De politie stelt een onderzoek in en verzoekt getuigen zich te melden via 0900 - 8844.

Nieuwkoop Woninginbraak Zondag 28 oktober is tussen 16.50 en 21.30 uur ingebroken in een woning aan de Waterleliestraat. Om de woning binnen te komen werd er een ruit van de voordeur ingegooid. Vervolgens werden er onder meer sieraden, een LCD televisie en geld gestolen. Bij een woning aan de Stibbe heeft men maandag 29 oktober rond 02.30 uur geprobeerd in te breken. De bewoners werden echter wakker van geluiden en namen poolshoogte. Aan de achterzijde van de woning zagen zij een persoon staan en belden direct de politie. De persoon had kans gezien gaten te boren in de schuifpui en hierdoor de sluiting te openen. Getuigen worden verzocht zich te melden via 0900-8844.

Gouda Politie onderzoekt geweldsincident De politie doet onderzoek naar een geweldsincident op de Nieuwehaven. Zaterdag 27 oktober rond 01.30 uur zouden een aantal mannen met elkaar in gevecht zijn geraakt. Zeven mannen uit Gouda van 21 tot 33 jaar zijn inmiddels aangehouden en zitten voor het onderzoek vast. Twee van hen zijn in een ziekenhuis behandeld aan verwondingen die mogelijk zijn veroorzaakt door messteken. Wat zich die nacht precies heeft afgespeeld en het waarom van deze vechtpartij is de politie nog niet bekend. Een sporen- en buurtonderzoek hebben nog geen resultaat opgeleverd. De politie vraagt mensen die mogelijk getuige zijn geweest contact op te nemen met de politie in Gouda via 0900-8844.

Gouda Politie onderzoekt zeven woninginbraken De politie doet onderzoek naar zeven woninginbraken die het afgelopen weekend plaatsvonden. Bij de inbraken waarvan er twee bij een poging bleven, werden diverse goederen gestolen zoals televisies, laptops, sieraden, spelcomputers en een fotocamera. Er zijn nog geen verdachten aangehouden. Vrijdag 26 oktober werd er tussen 13.00 en 22.20 uur ingebroken in een woning aan de Thorbeckelaan, de Domela Nieuwenhuisstraat, en de Getijmolenerf. Bij een andere woning aan de Getijmolenerf bleef het bij een poging. Tussen die vrijdag en zondag 28 oktober werd er geprobeerd in te breken in een woning aan de Mercatorsingel maar lukte het wel in een woning aan de Parkstraat. Die zondagavond werd er ook geprobeerd in te breken in een woning aan de Trompenburg.

Krimpenerwaard Fietsenkijkdag De politie in de Krimpenerwaard houdt op zaterdag 3 november een fietsenkijkdag voor bewoners in haar gebied. Tussen 09.30 en 12.00 uur kunnen bewoners kijken of hun voorgoed verloren gewaande fiets niet toch op het politiebureau in Schoonhoven staat. Alle aangetroffen fietsen en bromfietsen vanuit alle dorpskernen van de Krimpenerwaard staan gestald op het bureau aan de G.J. van Heuven Goedhartweg 2 in Schoonhoven.

Krimpen aan de Lek Inbraak in woning De politie doet onderzoek naar de inbraak in een woning aan de Noord. Tussen vrijdag 26 en zondag 28 oktober werd een deur van de woning opengebroken en de woning doorzocht. Of er iets uit de woning gestolen is nog niet bekend.

Waddinxveen Auto rijdt door na aantikken bromfietser De politie is op zoek naar de bestuurder van vermoedelijk een blauw/ groene Ford stationauto. Zaterdag 27 oktober rond 13.55 uur tikte de auto op het Noordeinde een 16 jarige bromfietser uit Waddinxveen aan. Dit gebeurde nadat de bestuurder van de auto, een man van ongeveer 50 jaar, snor en flink postuur, zich mogelijk opwond over twee voor hem rijdende bromfietsers. Toen hij ze kon inhalen sneed hij de Waddinxvener af waarbij hij hem raakte. De Waddinxvener kwam daardoor ten val en naast schade aan zijn bromfiets liep hij ook enkele schaafwonden op. De auto reed door. De politie is op zoek naar mensen die mogelijk getuige zijn geweest van dit incident. Zij worden verzocht te bellen met de politie in Waddinxveen via 0900-8844.

--- einde berichten ---

Leiden Politie zoekt eigenaar fiets De politie heeft op zondag 28 oktober een 47 jarige fietser uit Leiden gecontroleerd. De fiets waarop hij fietste had geen origineel slot en het framenummer was weggekrast. De politie heeft gekeken of er aangifte was gedaan van diefstal van een Groene Cheyenne Batavus fiets, maar omdat het framenummer is weggekrast wordt dit bemoeilijkt. De politie vraagt personen waarvan deze fiets mogelijk is gestolen contact op te nemen met de politie van Leiden Centrum via 0900-8844. De fiets kan door hen op het politiebureau bezichtigd worden om te zien of het daadwerkelijk hun fiets is.

Leiden Diefstal uit woningen De politie doet onderzoek naar een drietal woninginbraken die het afgelopen weekend heeft plaatsgevonden. In een woning aan de Ververstraat is in de nacht van zaterdag 27 op zondag 28 oktober ingebroken. De inbreker(s) zijn via een raam aan de achterzijde naar binnen gekomen. Uit de woning zijn kledingstukken weggenomen. Uit een woning aan de Dillenburgerstraat is een geldbedrag weggenomen. Via de achterzijde van het pand zijn de inbreker(s) de woning binnengekomen. De inbraak heeft waarschijnlijk op zondag 28 oktober plaatsgevonden. Vermoedelijk volgens de flippermethode zijn inbreker(s) een woning aan de Hogewoerd binnengedrongen. Uit de woning zijn onder andere een camera, geld en een paspoort weggenomen. De bewoners van de woningen hebben aangifte gedaan van diefstal. De technische recherche heeft waar mogelijk in de woning gezocht naar sporen die de dader(s) achter hebben kunnen laten.

--- einde berichten ---

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459305

---- --