Gemeente Alkemade

Gemeente neemt aandelen De Tweesprong over


29-10-2007

Sinds kort zijn de aandelen van sport en recreatiecentrum de Tweesprong B.V. in handen van de gemeente Alkemade. Dinsdag 23 oktober ondertekenden burgemeester Meerburg en Dick de Kuijer, directeur van de Tweesprong, de overeenkomsten tussen de gemeente Alkemade en de Tweesprong B.V. De gemeente is nu naast eigenaar van de gebouwen ook eigenaar van de B.V.

Voorheen waren de aandelen in handen van de landelijke organisatie Sportfondsen Nederland, maar nu is gekozen voor een overname door de gemeente. Het college heeft de heer De Kuijer aangesteld als directeur, hij is verantwoordelijk voor de bestuurlijke en financiële zaken. Drie inwoners van de gemeente Alkemade, de heren Van Emmerik, Van den Bogaard en Zandvliet, hebben zich als Raad van Commissarissen van de Tweesprong B.V. beschikbaar gesteld. Maria van Erp is vestigingsmanager van het sportcentrum. Zij regelt alle operationele zaken, in samenwerking met een team van 24 medewerkers.

In de overeenkomsten zijn voor de komende jaren de afspraken vastgelegd over de huurvoorwaarden, de exploitatiebijdragen en de daarbij behorende prestatie doelstellingen, en de uitvoering en financiering van het groot onderhoud aan de gebouwen en installaties van de Tweesprong en de gymzaal de Kerkweg.

Tijdens de aandeelhoudersvergadering presenteerde Dick de Kuijer het nieuwe kleurrijke logo van de Tweesprong. Ook werd de vernieuwde website van het sportcentrum, www.detweesprong.nl, geïntroduceerd. Alle aanwezigen waren het erover eens dat sport en recreatiecentrum de Tweesprong niet meer weg te denken is binnen de sport- en recreatiebeleving van de gemeente Alkemade!