Persberichten Eemland zuid, 11.00 uur

Utrecht, 29-10-2007

Fietsverlichting

AMERSFOORT Bij een fietsverlichtingscontrole in de Geintunnel en Meridiaantunnel werden op zondagavond 28 oktober dertien fietsers bekeurd omdat zij hun verlichting niet in orde hadden.

Net gemist

WOUDENBERG Op zondagavond 28 oktober werden de bewoners van een woning net gemist door een baksteen.

Rond 18.20 uur zaten een 66-jarige man en zijn vrouw in de woonkamer van hun woning aan de Laan van Blotenburg televisie te kijken. Zij hadden hun gordijnen dicht. Plotseling hoorden zij een harde knal en glasgerinkel. De bewoner zag dat een grote ruit van de woonkamer was vernield. Hij rende naar buiten, maar trof geen verdachte(n) meer aan.

In de woning vond hij een steen, die kennelijk uit zijn tuin was gepakt en door de ruit was gegooid. Uit de baan van de steen, maakte de bewoner op, dat die hem en zijn vrouw maar net gemist had. Beiden liepen buiten de schrik geen letsel op.

Aan mensen die iets verdachts hebben gezien op de Laan van Blotenburg wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Eemland zuid op telefoonnummer 0900-8844.

Aanrijding

LEUSDEN Bij een ongeval raakte op zondagmiddag 28 oktober een inzittende van een auto lichtgewond.

Rond16.15 uur reed een 19-jarige automobilist uit Leusden met zijn auto over de Burgemeester van der Postlaan, komende uit de richting van de Clarenburg en gaande in de richting van de Noorderinslag. In een flauwe bocht naar links verloor de Leusdenaar mogelijk door een te hoge snelheid de macht over het stuur. De auto raakte de rechter stoeprand, gleed dwars over de weg, belandde in de linkerberm en reed een lantaarnpaal uit de grond.

De passagiere van de Leusdenaar, een 18-jarige vrouw uit dezelfde woonplaats, raakte lichtgewond. Zij werd per ambulance naar een ziekenhuis gebracht en mocht na onderzoek het ziekenhuis verlaten.

Meerdere getuigen verklaarden dat de automobilist beduidend te hard had gereden.

Gezien het gevaarlijke rijgedrag van de Leusdenaar werd zijn rijbewijs ingevorderd. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.. De auto moest worden weggesleept.

Mishandeling

AMERSFOORT In de nacht van zaterdag 27 op zondag 28 oktober werd een man mishandeld. Hij raakte gewond.

Een 20-jarige man uit Leusden was in die nacht gaan stappen met enkele vrienden. Tussen 03.00 uur en 03.30 uur bevond hij zich in een horecagelegenheid aan de Lavendelstraat. In de gelegenheid liep hij een bekende van hem tegen het lijf. Met die persoon had hij in het verleden al problemen gehad. Die jongeman begon de Leusdenaar uit te dagen maar hij ging daar niet op in.

Rond 03.30 uur verliet de Leusdenaar de horecagelegenheid. Plotseling werd hij door dezelfde jongeman aangevallen, kreeg een kopstoot en kwam ten val. De verdachte liep vervolgens weg.

Het slachtoffer liep letsel in zijn gezicht, aan zijn gebit en aan zijn arm op. Hij is naar het ziekenhuis gegaan en daar werd gemeld dat een tand operatief zal moeten worden verwijderd.

Het slachtoffer deed aangifte van mishandeling. De politie stelt een onderzoek naar de verdachte in.

Hennepkwekerij

LEUSDEN Door de politie werd op zondag 28 oktober een hennepkwekerij opgerold.

Naar aanleiding van binnengekomen informatie stelde de politie rond 10.55 uur een onderzoek in een woning aan de Duikersluis in. Op de zolder van de woning werd een hennepkwekerij van ruim 350 planten aangetroffen.

De aanwezigen, een meisje van 14, een vrouw van 45 en een man van 19 jaar, allen uit Leusden, werden aangehouden en voor onderzoek naar het politiebureau overgebracht. De vrouw en het meisje werden in de loop van de dag heengezonden, de man werd in verzekering gesteld.

Drugs

LEUSDEN Op zondagochtend 28 oktober werden drie verdachten aangehouden omdat zij vermoedelijk in het bezit waren van drugs.

Rond 10.30 uur zagen agenten een auto met daarin drie personen op de Lockhorsterweg staan. Het viel de agenten op dat er wat rommel rond de auto lag en zij spraken het drietal aan. Daarbij zagen de agenten een wikkel van kennelijk drugs in de auto liggen. Daarop controleerden zij de drie inzittenden, een 20-jarige Nijkerkervener en twee mannen van 21 en 23 jaar uit Leusden. Daarbij werden nog enkele wikkels met vermoedelijk drugs en een flesje met mogelijk GHB aangetroffen.

Het drietal werd aangehouden en naar het politiebureau overgebracht. Zij werden voor nader onderzoek ingesloten en de vermoedelijke drugs werden in beslag genomen. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Laatst gewijzigd 29-10-2007 10:58 | © Politie Utrecht