Politie Limburg-Noord

Hulpverleningsoefeningen in Tunnel Swalmen

Datum: 26-10-2007
Tijd bericht: 17:05
Plaats: Swalmen
De jaarlijkse multidisciplinaire oefeningen van de gezamenlijke hulpverleningsdiensten vinden dit jaar plaats in de Tunnel Swalmen. Het belangrijkste oefendoel is een goede en efficiënte samenwerking van de betrokken hulpdiensten. De oefeningen vinden plaats op 29 oktober tot en met 1 november in de avonduren en op 16 en 17 november gedurende de ochtend en middag.

Ieder jaar hebben de verschillende hulpdiensten gezamenlijke oefeningen waarbij de samenwerking en afstemming van de activiteiten centraal staan. In aanloop naar de openstelling van de A73 en de daarin gelegen tunnels is voor 2007 gekozen voor oefeningen die gekoppeld zijn aan incidenten in verkeerstunnels.

Aan de oefeningen wordt deelgenomen door brandweereenheden uit de gehele regio Noord- en Midden-Limburg, Ambulances, Sigma-teams, Mobiele Medische Teams, noodhulpeenheden van de politie, Meldkamer brandweer, politie en ambulance, Verkeerscentrale Zuid Nederland, Rijkswaterstaat en gemeenten. Per oefening zullen ongeveer 120 hulpverleners en lotusslachtoffers meedoen.

De oefening vindt plaats in de Tunnel Swalmen bij de noordelijke tunnelingang en de tunnelbuis in rijrichting Roermond. Getracht wordt de overlast voor de omgeving tot een minimum te beperken. Hulpverleners zullen bij het begin en het einde van de oefening verzamelen bij Cafe De Mert in Swalmen. Er worden geen zwaailichten en sirenes gebruikt. Er wordt wel met oefenrook gewerkt

De avondoefeningen vinden plaats op maandag 29 oktober tot en met donderdag 1 november. De eenheden verzamelen daarbij vanaf 18.00 uur. De oefening start omstreeks 19.00 uur en duurt tot ongeveer 21.00 uur. Na een eindevaluatie zullen de eenheden om 22.30 uur weer huiswaarts gekeerd zijn. Daarnaast zijn er oefeningen op vrijdag 16 en zaterdag 17 november van 9.00 tot 17.00 uur.

/ / / / / EINDE PERSBERICHT / / / / /