Wereld Natuur Fonds Nederland

Persbericht

Wereld Natuur Fonds en BCC stimuleren verantwoorde keus voor elektronica

Het Wereld Natuur Fonds (WNF) en elektrospecialist BCC tekenen maandag 29 oktober een overeenkomst die leidt tot substantiële energiebesparing bij de aankoop van consumenten-elektronica en in de bedrijfsvoering van BCC. Het is voor het eerst dat het WNF zijn naam rechtstreeks verbindt aan energiezuinige consumentenelektronica. Het zichtbare en meetbare energiezuinige beleid van BCC heeft de doorslag gegeven voor deze samenwerking.

Door het gebruik van een voor dit doel ontworpen energie-sticker en adviezen van het speciaal opgeleide personeel, krijgen consumenten een duidelijk advies over het meest duurzame produkt binnen elke produktgroep. BCC gaat binnen de overeenkomst met het WNF de inspanningsverplichting aan om in de komende jaren het gemiddelde energieverbuik per verkocht produkt te verlagen, in de categorieën witgoed (wasmachines etc), bruingoed (televisies en hifi) en grijsgoed (computers).

Algemeen directeur Johan van de Gronden van het Wereld Natuur Fonds; "Klimaatverandering vormt de grootste bedreiging voor mens en natuur. Wij willen mensen inspireren om zelf hun steentje bij te dragen om de gevolgen van klimaatverandering te beperken. De aanpak van BCC, met concrete adviezen voor de klant en een stevig intern energiebeleid, sluit daar perfect op aan." Commercieel directeur Michiel de haan van BCC: "Wij willen niet alleen onze eigen medewerkers, maar ook onze klanten duidelijk maken dat ze een bijdrage kunnen leveren aan natuur en klimaat. Ook willen we met deze overeenkomst onze branchegenoten laten zien dat het mogelijk is om klimaatdoelen op te nemen in een gezonde bedrijfsvoering."

Ook over de interne energiehuishouding van BCC zijn afspraken gemaakt. BCC wil in 2012 een volledig klimaatneutraal bedrijf zijn. Dat doel wordt bereikt door vermindering van energieverbruik, door het gebruik van duurzame energie (groene stroom) en door compensatie van de resterende CO2 (broeikasgas) door middel van investeringen in duurzame energieprojecten met het Gold Standard-certificaat. (Gold Standard is de internationale organisatie die duurzame energieprojecten, meestal in ontwikkelingslanden, controleert en certificeert om te kunnen dienen als CO2-compensatie.)

Daarnaast zal BCC direct investeren in het natuurbeschermingswerk van het Wereld Natuur Fonds, met name in projecten in het Noordpoolgebied. BCC maakt alle 1300 medewerkers voor een jaar donateur van het WNF.

////////////////////

Uitnodiging

Ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst vindt plaats op 29 oktober, 15.00 uur in het kantoor van het Wereld Natuur Fonds in Zeist. U bent van harte welkom om de ondertekening bij te wonen. Na afloop zijn zowel Michiel de Haan (BCC) als Johan van de Gronden (WNF beschikbaar voor interviews.

Op aanvraag beschikbaar:
Foto van de ondertekening van de overeenkomst door commercieel directeur Michiel de Haan van BCC en algemeen directeur Johan van de Gronden van het Wereld natuur Fonds.