Persberichten Eemland noord, 11.05 uur

Utrecht, 29-10-2007

Politie zoekt getuigen ongeval

BAARN - Op zondag 28 oktober om 05.54 uur vond op de Eemnesserweg een ongeval plaats waarbij de bestuurder van een bromfiets zwaar gewond raakte.

Uit het onderzoek is gebleken dat de bestuurder uit de richting van de Bosstraat kwam en in de richting van de rotonde bij het politiebureau reed. Het vermoeden bestaat dat de bestuurder, een 20-jarige inwoner van Baarn, met zijn bromfiets tegen de trottoirband is gereden en vervolgens is gevallen. Hierbij kwam hij met zijn hoofd in aanraking met de weg en een paal waardoor hij, ondanks het feit dat hij een helm droeg, ernstig hoofdletsel opliep. Het slachtoffer is door de ambulance overgebracht naar het UMC waar hij is opgenomen.

De politie is op zoek naar eventuele getuigen die het ongeval hebben gezien en verzoekt hen contact te zoeken met het district Eemland noord op het telefoonnummer 0900-8844.

Man aangehouden voor vernieling en plegen geweld

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - De politie heeft zondagmorgen 28 oktober een 21-jarige inwoner van Bunschoten-Spakenburg verhoord voor de vernieling van een ruit van een tankstation op de Brahmslaan.

De verdachte werd om 07.05 uur aangehouden in verband met het plegen van relationeel geweld. Bij onderzoek bleek dat hij ook verantwoordelijk was voor de vernieling van de ruit. Op beelden van de beveiligingscamera was te zien hoe de Bunschoter een stoeptegel door de ruit gooide. Het lukte hem niet om via de ontstane opening binnen te komen, maar aan de achterzijde van het bedrijf vernielde hij wel de stofzuigmachine.

De verdachte is ingesloten in het politiebureau.

Jongeren aangehouden voor mishandeling

SOESTERBERG - De politie heeft zondag 28 oktober om 17.05 uur een 18-jarige inwoner van Huizen en een 16-jarige Soesterberger aangehouden voor het plegen van een mishandeling.

Surveillerende agenten werden op de Kampweg aangesproken door het 13-jarige slachtoffer uit Soesterberg die vertelde dat hij even daarvoor was geslagen op het kermisterrein aan de Kampweg. Op basis van het door aangever, en een aantal getuigen, verstrekte signalement traceerden de agenten de beide verdachten die zich nog op het kermisterrein bevonden. Zij werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Na het verhoor mochten zij weer naar huis. Proces-verbaal tegen hen wordt opgemaakt.

Aanhoudingen voor vandalisme

BAARN - De politie heeft zondag 28 oktober meerdere jongeren uit Baarn aangehouden voor het plegen van vandalisme.

Rond 18.20 uur kreeg de politie de melding dat de jeugd met stenen gooide op de Laanstraat ter hoogte van een bouwplaats. Onderweg naar de melding kregen de agenten het bericht dat één van de verdachten was aangehouden door een passant. De passant zou door een steen zijn geraakt en kon in de omgeving een 13-jarige jongen vastpakken. Vier andere jongeren gingen ervandoor. De jongen werd overgebracht naar het politiebureau waar, kort daarna, twee andere verdachten zich melden. Uit het onderzoek bleek dat de 13-jarige jongen eigenlijk geen aandeel had gehad in het plegen van de baldadigheid waarna hij aan zijn ouders werd overgedragen. Tegen de twee jongeren die zich hadden gemeld, beiden inwoners van Baarn en 10 en 13 jaar oud, wordt proces-verbaal opgemaakt. Twee andere verdachten, 14- 15 jarige inwoners van Baarn, moeten nog worden verhoord voor hun aandeel.

In overleg met de ouders vindt afdoening via bureau HALT plaats.

Alcoholcontrole

SOEST - De politie heeft maandag 29 oktober tussen 00.30 en 01.00 uur een alcoholcontrole gehouden op de Birkstraat.

Twintig automobilisten legden een blaastest af, maar geen enkele bestuurder bleek te veel alcohol te hebben gedronken.