Fok the World legt bom onder de gevestigde orde


`Rebels', `exclusief' en `resultaatgericht' dat zijn de woorden die de kern van FOK THE WORLD raken

ZWOLLE, 20071029 -- Na een succesvolle samenwerking bij het in de markt zetten van het merk HENK (internationale luxe van eigen bodem) hebben Fokke Jan Middendorp en Nathalie Beck besloten hun krachten te bundelen en zich te focussen op de luxe markt. FOK begeleidt bedrijven die nieuwe producten/concepten willen introduceren, of juist bestaande willen herpositioneren en dit dan met name in de internationale luxe markt. FOK adviseert niet alleen, maar neemt ook verantwoordelijkheid voor de implementatie en het succes.

Gewaagde naam en logo

Middendorp, altijd al zeer internationaal georiënteerd in zijn carrière, heeft vaak de lachers op zijn hand gehad. `Fokke Jan is nu eenmaal niet een naam die goed in de Engelse mond ligt,' zegt de founding partner van FOK THE WORLD. Toen Middendorp een geschikte naam zocht voor zijn bedrijf was het recalcitrante FOK THE WORLD snel uit de pen gerold.

Waarom FOK THE WORLD?

FOK THE WORLD neigt enigszins baldadig, maar appelleert aan het idee dat er op een vernieuwende manier gekeken moet worden naar marketing en sales in het luxe segment. `In Nederland heerst toch vaak het `doe maar gewoon dan doe je al gek genoeg'-gevoel en dat is eigenlijk een gemiste kans,' zegt Beck. `Het design van een Nederlands product is vaak al erg stijlvol en FOK adviseert haar klanten dan ook niet langer bescheiden te zijn.'
Of Middendorp angstig is voor negatieve associaties? `Nee, de reacties zijn eigenlijk allemaal positief, zelfs uit Amerika ... "I love the name of your company, very naughty indeed." Dat zegt toch genoeg.'

De middelvinger

De middelvinger is de derde en middelste vinger van de hand, vandaar de naam. Tevens is de middelvinger de langste vinger van de vijf vingers. Het opsteken van de middelvinger wordt als een obsceen en beledigend gebaar gezien. Dit gebaar is in Nederland relatief jong. Het opsteken van de middelvinger is als "Fuck you"-gebaar duidelijk komen overwaaien uit de Verenigde Staten van Amerika, waar het de expliciete betekenis heeft van Sit on this of Up your ass (bron: Wikipedia). Het middelvingertje richting een agent levert in Nederland al snel een fikse boete op. Overigens, in sommige landen wordt dit gebaar als een overwinningsteken beschouwd; oordeel dus niet te snel.

En waar wijst FOK naar?

Fok durft te wijzen met de langste vinger, FOK durft zijn nek uit te steken.
FOK is gewaagd, anders en heeft lef. Net als haar klanten.
Kortom, van FOK kan men nog veel verwachten.

Contact

Fokke Jan Middendorp
middendorp@ftwconsultancy.com
+31 (0)6 508 52222

Nathalie Beck
nathalie@ftwconsultancy.com
+31 (0)6 269 53157

www.foktheworld.com