RTL Group

Halve eeuw 'As The World Turns' gevierd met jubileumuitzending bij RTL 8

Onstuimige liefdes, ruzies, ontvoeringen, geboorten en dood; het leven in een notendop in het Amerikaanse plaatsje Oakdale. Al vijftig jaar brengt de zender CBS het wel en wee van de bewoners van deze stad op de televisie in de soap As The World Turns. Sinds RTL de serie in Nederland uitzendt, kan het programma rekenen op een grote en trouwe schare Nederlandse fans. Op dinsdag 30 oktober is de speciale jubileumuitzending te zien bij RTL 8.

Een halve eeuw televisie heeft de serie een volle prijzenkast opgeleverd. Naast ontzettend veel nominaties ging de Emmy Award voor Oustanding Daytime Drama vier keer naar As The World Turns. Daarnaast betekende de serie voor veel beroemde acteurs de eerste stap in de film- en televisiewereld. Meg Ryan, Marisa Tomei, James Earl Jones, Jason Biggs en zangeres Lauryn Hill hebben allemaal een rol gespeeld in deze moeder aller soapseries. Dagelijks leven meer dan 700.000 Nederlandse kijkers mee met de gebeurtenissen in Oakdale.

Tijdens de jubileumuitzending volgen we de grand ladies Kim, Barbara, Lisa, Lucinda, Emma en Susan die Nancy eren omdat ze zich al vijftig jaar inzet voor de stad. Als de zes dames terug naar huis gaan, vraagt Barbara de buschauffeur om een andere route te nemen, met desastreuze gevolgen. Als de bus van de weg raakt, gaat de chauffeur op zoek naar hulp en laat de vrouwen achter in de wildernis. Terwijl ze wachten komen oude herinneringen bovendrijven. Maar als blijkt dat er geen eten op voorraad is, ontstaat er lichte paniek. Als Barbara een confrontatie heeft met een beer en de bus ook nog eens vervaarlijk omvalt met Lucinda onder het gevaarte, is het de vraag of de vrouwen zich nog staande kunnen houden.

Jubileumuitzending: As The World Turns: dinsdag 30 oktober tussen 22:30 en 23:20 uur bij RTL 8, woensdag 31 oktober tussen 17:00 en 18:00 uur bij RTL 4, donderdag 1 november tussen 09:20 en 10:30 uur bij RTL 4.

---

Noot aan de redactie: voor meer informatie kunt u contact opnemen met Yvonne Bos, Interne & Externe Communicatie RTL Nederland via tel. 035
- 6718938 of yvonne.bos@rtl.nl. Fotomateriaal is verkrijgbaar bij de afdeling mediadocumentatie, tel 035-671 8553 of via mediadocumentatie@rtl.nl.