Gemeente Valkenburg aan de Geul

Valkenburg aan de Geul, 17 oktober 2007

Toegankelijke ondernemers verdienen meer!

Op dinsdag 30 oktober organiseert de gemeente Valkenburg aan de Geul, in samenwerking met de Valkenburgse Ondernemers Raad (VOR), NextGeneration4all en de landelijke campagne `12% van je omzet laat je niet lopen!', de informatieve themabijeenkomst `Valkenburg doet het well... voor iedereen!?' in de Paviljoenzaal van Holland Casino. Tijdens deze bijeenkomst wordt gesproken en gedebatteerd over de vraag: `Hoe treffen we maatregelen die de toegankelijkheid en gebruiksvriendelijkheid verbeteren.' Ook ondernemers van buiten de gemeente Valkenburg aan de Geul zijn op 30 oktober van 13.30 tot 17.00 uur van harte welkom op deze bijeenkomst.

De tijd dat ondernemers rustig achterover konden leunen, omdat de toeristen toch wel komen is voorbij. Heel veel ondernemers zijn zeer actief op zoek naar de mogelijkheden van nieuwe producten, nieuwe markten en nieuwe doelgroepen. Wellness & Lifestyle zijn het meest in het oog springend, maar ook het zorgtoerisme en andere vormen van doelgroeptoerisme zijn ontwikkelingen waarvan nog veel verwacht mag worden.

Er is nogal wat achterstand in investeringen op dit vlak. Veel accommodaties en ook de openbare ruimte voldoen niet aan de eisen van de hedendaagse toerist. Zeker wanneer deze speciale eisen stelt aan de omgeving. We willen de boodschap overbrengen dat er heel veel verbetermogelijkheden zijn. Van dingen die niets kosten tot ingrijpende verbouwingen. Is het de moeite waarde om dit te doen? Niet als éénling, maar integraal en door heel veel ondernemers tegelijk. Dus: én Horeca, én detailhandel, én recreatie ondernemers, én gemeente. Alleen dan ontstaat aantrekkingskracht op de hele gemeente (1 plus 1 = drie).

Ondernemers die de bijeenkomst willen bijwonen, worden verzocht zich uiterlijk 23 oktober a.s. aan te melden via e-mail communicatie@valkenburg.nl.

Om het thema te verduidelijken begint de middag met een film over de toegankelijkheid van bedrijven in Valkenburg aan de Geul. Deze film wordt geproduceerd door TV Limburg.

De landelijke campagne `12% van je omzet laat je niet lopen!' is een gezamenlijk initiatief van Koninklijke Horeca Nederland, RECRON, LSR, Taskforce Handicap en Samenleving en CG-Raad en wordt mede mogelijk gemaakt door het Ministerie van Economische Zaken en het Revalidatiefonds.