Deelgemeente IJsselmonde Rotterdam

Commissie ROV&B vergadert

Op dinsdagavond 30 oktober vergadert de commissie Ruimtelijke Ontwikkeling, Volkshuisvesting en Beheer vanaf 20.00 uur in de raadzaal aan de Groen tuin 317.

De vergadering is openbaar en belangstellenden zijn van harte welkom. De vergaderstukken liggen ter inzage bij het informatiecentrum aan de Groene tuin 317. In de vergaderzaal is altijd de agenda en een samenvatting van de voorstellen beschikbaar. Voor vragen over agendapunten kunt u bellen met de griffie van de deelraad, telefoon 479 82 00.

Meepraten
Tijdens de vergadering kunt u meepraten, vragen stellen of uw mening kenbaar maken.
Aan het begin van de vergadering krijgt het publiek de gelegenheid onderwerpen aan de orde te brengen die niet op de agenda staan. U dient zich hiervoor, voor aanvang van de vergadering, aan te melden bij de griffier.

Agenda

1. Opening & mededelingen

2. Vaststelling van de agenda

3. Spreekrecht burgers

4. Vragenhalfuur

5. Verslag en actiepuntenlijst commissie ROV&B 4 september 2007
6. Ingekomen stukken

7. Voortgangsrapportage ROV&B

8. Masterplan bedrijfsterrein Hordijk
De leden van de commissie MEO&W zijn voor dit agendapunt eveneens uitgenodigd deel te nemen aan de discussie.
9. Quick Scan MCC
De leden van de commissie MEO&W zijn voor dit agendapunt eveneens uitgenodigd deel te nemen aan de discussie.
10. Meerjaren-onderhoudsprogramma Buitenruimte 2007-2010
11. Initiatiefvoorstel PvdA Herijking beheerkaarten en beheerkosten
12. Vrachtwagenparkeren

13. Sluiting

Masterplan Hordijk
Voor het bedrijventerrein Hordijk oost en west is een Masterplan opgesteld. Dit Masterplan heeft als doel het bedrijventerrein Hordijk een modernere uitstraling te geven en beter te laten functioneren. Ook de verbetering van de openbare ruimte is een belangrijk onderdeel van dit plan. Het Masterplan dient als basis voor een nieuw op te stellen bestemmingsplan, voor de goede ruimtelijke onderbouwing van nieuwbouwplannen en voor het inrichtingsplan van de buitenruimte.

Ontwikkelingen op en rondom het bedrijventerrein Op het bedrijventerrein liggen diverse locaties die ontwikkeld kunnen worden. Hierdoor is de komst van nieuwe bedrijven mogelijk, maar ook de huidige bedrijven op het bedrijventerrein krijgen hierdoor de mogelijkheid tot uitbreiding. Door de komst van het Medisch Centrum Rijnmond Zuid ten noorden van Hordijk oost is een nieuwe ontsluiting noodzakelijk. Er komt een volledige ontsluiting bij die voor zowel het MCRZ als voor de bedrijven aan de Stolwijkstraat en de Gouderakstraat een entree wordt. De bestaande ontsluitingen van Hordijk west op de Pascalweg (Bergambachtstraat en Berkenwoudestraat) blijven bestaan maar door het afsluiten van de Pascalweg voor vrachtverkeer zullen deze minder intensief worden gebruikt.

Inspraak
Het Masterplan Bedrijventerrein Hordijk heeft deze zomer ter inzage gelegen en er zijn voor zowel de ondernemers als de bewoners informatie- en inspraakbijeenkomsten gehouden. De ingediende zienswijzen hebben geleid tot enkele aanpassingen van het Masterplan. Dit aangepaste Masterplan wordt nu aan de commissies Ruimtelijke en Economische Ontwikkelingen voorgelegd en hen wordt gevraagd de deelraad te adviseren in te stemmen met het Masterplan.

Meerjarenprogramma
In het meerjarenprogramma Buitenruimte van Gemeentewerken staan voorstellen voor onderhoud van wegen, groen, water, kunstwerken, speelvoorzieningen en openbare verlichting voor de periode 2007-2010. De deelraad stelt het meerjarenprogramma vast. Aan de hand van het meerjarenprogramma wordt ieder jaar een jaarplan onderhoud opgesteld dat door het dagelijks bestuur wordt vastgesteld.

Vrachtwagenparkeren
Bewoners in IJsselmonde hebben regelmatig aangegeven overlast te ondervinden van vrachtwagens die parkeren in hun buurt. De hinder loopt uiteen van herrie van startende vrachtautos in de vroege uurtjes, belemmering van uitzicht, verkeersonveiligheid tot toenemende parkeerdruk. In het beleidsprogramma 2006-2010 van de deelraad is aangekondigd dat in deze periode een beleid voor vrachtwagenparkeren ontwikkeld wordt. De commissie bespreekt een beleidsvoorstel van het dagelijks bestuur voor het Parkeren van vrachtwagen in woonwijken. In dit voorstel is aangegeven om de gehele deelgemeente aan te wijzen als gebied waarbinnen het parkeren van grote vrachtwagens niet is toegestaan. Uitzondering op deze regel zijn de Zuidpunt van de beverwaard (Edo Bergsmaweg), bedrijventerrein Hordijk oost en west, het P+R-terrein aan de Noorderhelling, de Reyerdijk, Herenoord of Olympiaweg, en het marktterrein aan de Dadeltuin. Op de langere termijn zal bij ontwikkelingen in deze uitzonderingsgebieden bekeken worden of hier speciale vrachtwagenparkeerterreinen ingepast kunnen worden. De commissie wordt gevraagd dit voorstel aan de deelraad ter besluitvorming voor te leggen.