Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

|     |Emst - Automobilist raakt macht over het stuur kwijt      |
Een 21-jarige jongeman uit Vaassen is maandagavond 29 oktober op de Vaassenseweg in Emst de macht over het stuur verloren. De auto raakte vervolgens een boom. De Vaasssenaar reed omstreeks 21.55 uur vanaf Emst in de richting van Vaassen. Door nog onbekende reden verloor de bestuurder de macht over het stuur. Hij botste tegen een boom en hierdoor raakte een 17-jarige bijrijdster uit Epe bekneld. Zij werd door de brandweer uit de auto geknipt en met onbekend letsel overgebracht naar het Lukas Ziekenhuis. De bestuurder en een andere inzittende (16 jarig meisje uit Vaassen) werden ook overgebracht naar het ziekenhuis met nekklachten. Agenten namen bij de bestuurder een blaastest af (botsen is blazen). Hij bleek geen alcohol genuttigd te hebben. De auto werd total loss verklaard en werd afgevoerd.
|     |Heerde- Automobiliste rijdt kanaal in                     |
Een 34-jarige automobiliste uit Wapenveld is maandagochtend 29 oktober het kanaal ingereden langs de Kanaaldijk in Heerde. Omstreeks 10:50 uur kreeg de politie de melding dat een auto in het Apeldoornse kanaal zou liggen. Bij de komst van de hulpverleners troffen zij de bestuurster op het dak van de auto aan. Duikers hebben de automobiliste op het droge geholpen. De vrouw verklaarde haar make-up aan het bijwerken te zijn geweest tijdens het rijden, waardoor ze van de weg raakte. Toen de vrouw in de berm terechtkwam, kon zij niet meer corrigeren en belandde ze in het kanaal. De bestuurster droeg een autogordel en raakte niet gewond.
|     |Nunspeet - politie zoekt getuigen illegale lozing         |
De milieupolitie stelt samen met Staatsbosbeheer een onderzoek in naar een illegale lozing in een bosperceel aan de Eperweg in Nunspeet. Onbekenden hebben hier een stinkende witte substantie geloosd. De grond is direct gesaneerd om verdere bodemvervuiling tegen te gaan. De vervuiling, in een bosperceel van het Zandenbos, werd dinsdagochtend 30 oktober door een passant ontdekt en bij Staatsbosbeheer gemeld. In het bos lag over ongeveer 100 m2 een wit stinkend goedje. De gewaarschuwde milieupolitie heeft monsters genomen die door het Nederlands Forensisch Instituut onderzocht gaan worden. Aangezien voor verdere vervuiling van de bodem wordt gevreesd, is door Staatsbosbeheer direct een bedrijf in de arm genomen voor bodemsanering. Het vermoeden bestaat dat het goedje er maandagavond 29 oktober is geloosd en de politie zoekt getuigen van de lozing. Men kan de politie via 0900 - 8844 bereiken of indien men dat wenst de informatie doorspelen aan Meld Misdaad Anoniem via 0800 - 7000. Einde berichten
---


---


---

---- --