Persberichten Rijn & Venen, 10.25 uur

Utrecht, 30-10-2007

Aanrijding met beknelling

MONTFOORT Op maandagavond 29 oktober raakte een automobilist gewond bij een ongeval. Hij raakte bekneld.

Rond 21.00 uur reed een bestuurder van een Audi over de Heeswijk, komende uit de richting van IJsselstein. Vlak voor een bocht haalde hij met hoge snelheid een auto bestuurd door een 29-jarige man uit Montfoort in. Op dat moment naderde een tegenligger, een 71-jarige automobilist uit Montfoort. De bestuurder van de Audi begon te remmen, raakte de macht over het stuur kwijt en belandde aan de rechterzijde van de weg in de tuin van een woning. Op het erf van de woning botste hij tegen twee geparkeerde autos. Zijn auto kwam op zijn zijkant tot stilstand. De beide andere bestuurders raakten niet bij de aanrijding betrokken.

De Audi-bestuurder raakte bekneld en werd door de brandweer bevrijd. Hij is per ambulance overgebracht naar het UMC in Utrecht en is daar opgenomen. Daar hij nog niet gehoord kon worden, staat de identiteit van de bestuurder (nog) niet vast.

Door agenten van de Verkeerspolitie Utrecht is ter plaatse onderzoek ingesteld. Tegen de bestuurder wordt proces-verbaal opgemaakt. Alle drie de autos moesten worden weggesleept.

Gewapende overval

WOERDEN Op maandagmiddag 29 oktober werd een gewapende overval op een winkel gepleegd.

Rond 17.25 uur bevond een 21-jarige medewerkster zich in een winkel aan de Voorstraat. Plotseling zag zij dat er een man met een wapen voor haar stond. Hij bedreigde haar en verdween vervolgens met een geldbedrag. Het slachtoffer zag dat de verdachte er rennend vandoor ging in de richting van de Kruisstraat.

Aan getuigen die aan het einde van maandagmiddag iets verdachts hebben gezien op of in de omgeving van de Voorstraat en/of Kruisstraat wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Rijn & Venen op telefoonnummer 0900-8844.

Bedreiging

LOENEN AAN DE VECHT Aan het begin van de nacht van maandag 29 op dinsdag 30 oktober werd een medewerker van een wegenbouwbedrijf bedreigd. Ook liep hij een lichte verwonding op.

Kort na middernacht bevond een 35-jarige man uit Leerdam zich op de Rijksstraatweg. In verband met wegwerkzaamheden was de Rijksstraatweg gedeeltelijk afgesloten en de Leerdammer was daar verantwoordelijk voor. Hij zag dat een automobilist de geslotenverklaring had genegeerd en over het afgesloten weggedeelte reed. De Leerdammer sprak hem aan. De automobilist stapte uit de auto en kwam met een smoesje. De Leerdammer maakte hem duidelijk dat hij moest keren en de omleidingroute moest volgen. Daarop werd de automobilist kwaad, gaf de Leerdammer een zet, waardoor die ten val kwam en zijn hand bezeerde. Vervolgens bedreigde de automobilist hem verbaal met de dood. Daarna stapte de verdachte in zijn auto, keerde en reed terug in de richting van Loenen aan de Vecht.

Het slachtoffer belde de politie, maar de verdachte werd niet meer in de omgeving aangetroffen. De Leerdammer deed aangifte van bedreiging met de dood.

De verdachte reed een donkerkleurige BMW van het nieuwste type 3-serie. Het was een blanke man, ± 1.90 meter, gezet postuur en grijs krullend haar tot op zijn schouders. Hij droeg een zwarte nette broek. Hij kwam op het slachtoffer over als zakenman.

Aan getuigen die het voorval hebben gezien en/of menen de verdachte te (her-)kennen, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Rijn & Venen op telefoonnummer 0900-8844.

Verkeerscontrole

WOERDEN De politie heeft op maandag 29 oktober van 14.45 uur tot 16.45 uur op verschillende plaatsen een verkeerscontrole gehouden.

Op de Wulverhorstbaan werd een bromfietser bekeurd omdat hij reed met een koplamp met blauwe verlichting. Twee automobilisten werden bekeurd voor het niet handenvrij bellen.

Op de s-Gravensloot werden zeven automobilisten bekeurd voor het negeren van de geslotenverklaring en één voor het niet dragen van de autogordel.

Beroving

ABCOUDE Bij een pinautomaat aan de Stationsstraat is maandagmiddag 29 oktober een 68-jarige man uit Abcoude bedreigd en bijna beroofd.

De man stond omstreeks 16.10 uur te pinnen en werd door een man met een wapen bedreigd. De verdachte dwong de man om geld op te nemen, maar omdat het slachtoffer hard begon te gillen, vluchtte de verdachte weg richting de Hoogstraat. De politie heeft de zaak in onderzoek en vraagt getuigen te bellen met de politie van Abcoude, via tel: 0900-8844.

Laatst gewijzigd 30-10-2007 10:25 | © Politie Utrecht