Gemeente Oirschot

Nieuwe verkeersregels Spoordonkseweg

Zoals u misschien gezien heeft is de Spoordonkseweg in de kom van Oirschot afgelopen maandag opnieuw geasfalteerd. Dit is gebeurd omdat we de dorpskern van Oirschot in gaan richten als 30 km-gebied. Dit heeft ook gevolgen voor de verkeersituatie op de Spoordonkseweg. In dit artikel informeren we u over de nieuwe situatie.

Op de Spoordonkseweg gaat een snelheid van 30 km per uur gelden. De weg wordt op deze snelheid ingericht. Hieronder leest u hoe de inrichting eruit komt te zien:
o De fietsers komen op de rijbaan, hiervoor zijn fietsstroken aangelegd;
o Het huidige fietspad wordt voetpad;
o Er komen verkeersplateaus op de kruispunten;
o De kruispunten op de Spoordonkseweg worden gelijkwaardig (rechts gaat voor);
o Er komt een nieuwe oversteekplaats ter hoogte van basisschool De Linde;
o Het kruispunt Gasthuisstraat/Lindelaan/Spoordonkseweg/Nieuwstraat wordt aangepast.

We zijn afgelopen maandag begonnen met het asfalteren van de weg. Dit hebben we gedaan omdat asfalteren na oktober wegens weersomstandigheden moeilijk is. Met de verdere inrichting van de weg gaan we de komende maanden aan de gang. Over de voortgang hiervan informeren we u net als nu, via de gemeentepagina in het Oirschots Weekjournaal.

Heeft u vragen over de nieuwe verkeersregels dan kunt u contact opnemen met Hans van Doormaal van de gemeente Oirschot, telefoon 0499-583333, e-mail h.vandoormaal@oirschot.nl.
Voor vragen over de werkplanning kunt u contact opnemen met Jan van Loon van de gemeente Oirschot, telefoon 0499-583333, e-mail j.vanloon@oirschot.nl