Provincie Zuid-Holland

Persuitnodiging informatieavond Zuiderdiep Stellendam

Aan de redactie

Onderwerp
Uitnodiging voor de informatieavond over de recreatiemogelijkheden in de Zuiderdieppolders, op dinsdag 30 oktober a.s. in het Verenigingsgebouw 't Haegse Huus, Haagsestraat 4A in Stellendam. De zaal is open vanaf 19.30 uur, het programma start om 20.00 uur.

Geachte redactie,

Op dinsdagavond 30 oktober houdt de provincie Zuid-Holland een informatiemarkt over recreatiemogelijkheden in de toekomstige nieuwe natuur in de Zuiderdieppolders. De avond wordt geleid door een onafhankelijk voorzitter, te weten burgemeester G.J. van de Velde-de Wilde van de gemeente Goedereede.

Er wordt een inrichtingsschets gepresenteerd, waarin de door de streek geuite recreatiewensen zijn verwerkt. Tijdens de informatiemarkt is er ruimte voor het uitwisselen van ideëen en meningen. In de loop van 2008 zal de inrichtingsschets in samenspraak met de streek verder worden uitgewerkt.

Medewerkers van de provincie Zuid-Holland en van de Dienst Landelijk Gebied zijn aanwezig en kunnen u over de uitvoering van het project te woord staan.

Achtergrondinformatie
Nieuwe natuur in de Zuiderdieppolder maakt deel uit van het project Deltanatuur, waarin natuur, recreatie en veiligheid samenkomen. West-Nederland verstedelijkt in hoog tempo. Er is een tekort aan natuur voor ontspanning. En aan ruimte voor planten en dieren. Ook is er, in bepaalde seizoenen, te weinig ruimte voor overtollig rivierwater. Al deze problemen wil Deltanatuur in een klap aanpakken. Daarom komen er grote, natte natuurgebieden in de rivierendelta ten zuiden van Rotterdam.

Het is de bedoeling dat in het nieuwe natuurgebied van de Zuiderdieppolders verschillende mogelijkheden komen voor recreatie. Bewoners en recreanten kunnen dan in het gebied vertoeven en er is ruimte voor natuurgerichte recreatieve activiteiten. In de nieuwe inrichtingsschets is ruimte voor wandel-struin-en fietspaden, bruggen en uitkijkpunten, ruiterpaden, mogelijkheden voor kamperen in de natuur, excursies, picknicken, vissen en andere recreatieactiviteiten. Sommige delen van het gebied worden aangemerkt als kwetsbaar (rust-)gebied. Deze delen worden minder toegankelijk, of ze zijn slechts te bezoeken in georganiseerd verband.

De recreatieve inrichting van de Zuiderdieppolders staat niet vast. Belangstellenden worden uitgenodigd om in 2008 mee te werken aan de uitwerking van de plannen. Het uitwerken van de inrichting loopt parallel aan de wettelijk geregelde inspraak. Dit volgt in 2008 als het ontwerp-bestemmingsplan ter visie wordt gelegd. Vrijwillig meedenken en meepraten over de inrichting van het Zuiderdiep heeft geen invloed op rechten zoals inspraak, bezwaar en beroep in de wettelijke procedures.

Meer informatie?
Kijk op http://www.zuid-holland.nl of op www.deltanatuur.nl.

U bent van harte welkom aanwezig te zijn bij de informatieavond. Indien u aanwezig wilt zijn verneem ik dit graag.

Met vriendelijke groet,

Nathalie van Dijk
Communicatieadviseur Zuid-Holland
070-4418171

Bron: Communicatie 070 - 441 66 22.