KNHS


Fusie Recreatiesportvereniging en KNHS weer een stap dichterbij 29 oktober 2007

Ermelo - (KNHS) Afgelopen 17 oktober 2007 was de algemene ledenvergadering van de KNHS Recreatiesportvereniging unaniem positief over het beginselbesluit van de voorgenomen fusie met de KNHS.

Op dit moment zijn alle ruiter- en koetsiersbewijshouders ondergebracht bij de Recreatiesportvereniging die aangesloten is bij de KNHS, de KNHS Recreatiesportvereniging. Met de komst van de fusie zullen deze ruiters en koetsiers direct aangesloten zijn bij de KNHS zonder tussenkomst van de vereniging.
In het fusievoorstel is de oprichting van een recreatieplatform opgenomen. Dit platform bestaat uit elf ledenraadsleden voor de recreatiesport (vertegenwoordigers van ruiterbewijs-, koetsierbewijs- en ruiterpaspoorthouders) met als voorzitter Clemence Ross (Federatiebestuurslid portefeuille recreatiesport). Door deze nieuwe structuur kunnen de recreatieve leden directer invloed uitoefenen op het beleid van de KNHS middels advies aan werkorganisatie en federatiebestuur én is de recreatiesport een herkenbaar onderdeel geworden van de KNHS-structuur.

Op 29 oktober zal de Ledenraad van de KNHS over de fusie besluiten. Als de ledenraad van de KNHS ook positief is dan zullen de fusiestukken de komende maanden ter inzage liggen bij het secretariaat van beide verenigingen. In december wordt aan beide ledenvergaderingen een definitief besluit gevraagd over de voorgenomen fusie. Als beide ledenraden dan een positief besluit nemen zal de fusie per 1 januari 2008 geëffectueerd worden. Informatie over de fusiestukken kun je opvragen bij Andries van den Berg.