Het Nieuwe Rijden verwelkomt drie nieuwe netwerkpartners



Maandag 29 oktober 2007 zijn drie nieuwe netwerkpartners toegetreden tot het netwerk van Het Nieuwe Rijden. Het gaat om Green Dino, MultiLease en Pirelli. Met het tekenen van de samenwerkingsovereenkomsten onderschrijven zij de doelstelling van Het Nieuwe Rijden: een verlaging van de CO2-emissie in het verkeer. Dit wordt bereikt door het bevorderen van een energie-efficiënter aankoop- en rijgedrag. De samenwerkingsovereenkomst wordt door de drie partijen aangegaan met het Ministerie van Verkeer en Waterstaat en SenterNovem. SenterNovem is verantwoordelijk voor de uitvoering van het programma Het Nieuwe Rijden. De ondertekening vond plaats in Amsterdam tijdens de BedrijfsAutoRAI.

Het Nieuwe Rijden is een manier van autorijden die past bij de moderne autotechniek. De rijstijl van Het Nieuwe Rijden is een comfortabele rijstijl die brandstof bespaart, veiliger is en bijdraagt aan een beter milieu. De doelstelling van Het Nieuwe Rijden - een verlaging van de CO2-emissie in het verkeer - wordt bereikt door het bevorderen van een energie-efficiënter aankoop- en rijgedrag van automobilisten en beroepschauffeurs.

Met de ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst worden de genoemde partijen partner in Het Nieuwe Rijden netwerk. De nu 37 netwerkpartners ontwikkelen activiteiten op het gebied van rijopleidingen (rijbewijs B, C en D), rijstijl, gebruik van brandstofbesparende in-car apparatuur, verbetering van bandenspanning en het energielabel voor personenauto's.

Green Dino BV is marktleider op het gebied van geautomatiseerde rijtrainingen voor auto, vrachtauto en hulpverleningsvoertuigen. In Nederland starten jaarlijks meer dan 10.000 cursisten hun rijtraining op een rijsimulator van Green Dino. Door automatisering van het rijden, de instructie en de beoordeling neemt de effectiviteit van de training toe. De training is volgens de normen van Het Nieuwe Rijden. Voor ervaren rijders verzorgt Green Dino rijstijltrainingen gericht op lager brandstofverbruik, minder schades en hogere veiligheid Deze trainingen vinden op iedere gewenste vestiging (kantoor) plaats en zijn daardoor goedkoper en eenvoudig te plannen dan trainingen op de weg. Uit onderzoek van Technische Universiteit Delft is vast komen te staan dat de rijsimulator training resulteert in een verbeterde rijstijl op de weg.

MultiLease is een moderne leasemaatschappij met een rijke historie. Al meer dan 30 jaar kunnen klanten rekenen op expertise die met de tijd en klantbehoeften meegroeit. Vrijheid van keuze staat daarbij centraal omdat de mobiliteitswensen per klant verschillen. Omdat MultiLease merk- en bankonafhankelijk is, is men vrij om te kiezen voor automerk en de leasevorm. MultiLease combineert betrouwbare service en professionele leasevormen met een vooruitstrevende visie. Daarbij wordt tegemoet gekomen aan klanten, medewerkers, maar evenzeer aan milieu en maatschappij. Met het product Natuurlijk Leasen stimuleert MultiLease het gebruik van A-, B-, en C-label auto's. Daarnaast zet zij zich in om, bij bestuurders die in relatief minder zuinige auto's rijden, het gebruik van Het Nieuwe Rijden zo veel mogelijk te motiveren. MultiLease beoogt met de samenwerking een versterking van de aandacht voor milieuvriendelijk en bewust energiezuinig autorijden.

Pirelli is een internationaal bedrijf dat zich door middel van ontwikkeling en innovatie onderscheid in de markt. Prioriteit wordt gelegd bij het verbeteren van de prestaties van zowel organisatie als product en het verminderen van de belasting aan het milieu. Het continu opmerkzaam zijn op de behoefte van de markt stelt Pirelli in staat om complexe producten te ontwikkelen en op de markt te brengen. Een van deze producten betreft de nieuwste Pzero, een Ultra High Performance band waar geen aromatische oliën in zijn verwerkt. Het besluit geen oliën voor dit type band te gebruiken loopt vooruit op de Europese wet- en regelgeving betreffende dit onderwerp, welke van kracht wordt in 2010, en deze gaat verder dan de meest strenge parameters in het Ultra High Performance segment. In aanvulling op Het Nieuwe Rijden komt Pirelli tevens met een aantal nog te introduceren bandenspanning-monitorsystemen. Variërend van ventieldopjes met spanningsfunctie tot bluetooth verbinding tussen band en mobiele communicatie.

De netwerkpartners van Het Nieuwe Rijden zijn: ALD Automotive, ANWB, BOVAG, BP, CBR, Citroën Nederland, Consumentenbond, Euromaster, EVO, GE Fleet Services, Goodyear, Green Dino, Greenlease, Hermes, ING Car Lease, Koninklijk Nederlands Vervoer (KNV), LeasePlan, Milieu Centraal, MultiLease, Opleidings- en Trainingscentrum van het Ministerie van Defensie (OTC-Rij), Pirelli, Politie Academie, Prodrive Training, Profile Tyrecenter, RAI-Vereniging, Savan Services, Shell Nederland, Strix Lease Service, Transport en Logistiek Nederland (TLN), Bedrijfstakorganisatie voor de banden- en wielenbranche (VACO), VTL, Veilig Verkeer Nederland (VVN), Vereniging Mobiliteitsmanagement (VM2), Vereniging van Nederlandse Autoleasemaatschappijen (VNA), VVCR, VNO-NCW, en Vredestein.