Politie Gelderland-Midden

Regionaal

---

Aanhoudingen brandstichting en inbraken in Arnhem en Elst
Publicatiedatum: 30-10-2007 14:50:16

Arnhem / Elst - De recherche van de politie in Arnhem-Zuid heeft de afgelopen weken vier verdachten aangehouden op verdenking van inbraak en brandstichting. Het betreft vier mannen van 25, 27 en 36 jaar uit Arnhem en een 27-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats.

De zaak kwam aan het rollen met de aanhouding van een 36-jarige verdachte. Hij zou op 4 augustus een man hebben bedreigd en mishandeld, nadat hun honden tijdens het uitlaten aan het vechten waren geraakt. De 36-jarige man wordt ervan verdacht de avond na de ruzie, de voordeur van de woning van de man en de vrouw aan de Halsterenstraat in Arnhem met benzine te hebben overgoten en in brand gestoken.

Terwijl de 36-jarige Arnhemmer, voor dit feit vast zat, is ook zijn woning in brand gestoken. Het onderzoek hiernaar loopt nog. (De politie sluit de bewoner van de Halsterenstraat overigens uit.)

Tijdens het onderzoek naar bovenstaande incidenten kwam aan het licht dat de verdachte zich samen met drie andere mannen schuldig zou hebben gemaakt aan meerdere strafbare feiten. Daarop werden de drie mannen van 25, 27 en 27 jaar aangehouden.

Het viertal wordt ervan verdacht in wisselende samenstelling inbraken te hebben gepleegd in een buurtcentrum en een videotheek in Elst, een snackbar in Elderveld en een woning in Rijkerswoerd. Deze inbraken zijn gepleegd in augustus en september van dit jaar. Het viertal is voor verder onderzoek in bewaring gesteld.

De politie sluit niet uit dat het viertal verantwoordelijk is voor meer strafbare feiten.

voor nadere informatie:
peter meijer 026-3524308

---