Gemeente De Wolden

Zuidwolde, 30 oktober 2007

Persbericht

Wmo-loket gemeente De Wolden scoort goed in onderzoek 'Mystery Guest'

De gemeente De Wolden heeft onlangs uit handen van de Initiatiefgroep GGZ-Wmo Drenthe een Gouden Oor en ingelijste oorkonde ontvangen, omdat zij - tezamen met de gemeente Hoogeveen - het beste Wmo-loket van Drenthe heeft. De prijs werd aan wethouder A. Damming van De Wolden uitgereikt. De Initiatiefgroep bestaat uit ervaringsdeskundigen, die weten wat het is om te moeten leven met psychische of psychiatrische problematiek.

In het onderzoek 'Mystery Guest' dat door de Initiatiefgroep is gehouden, ging het om het luisteren naar en reageren op de vraag van de klant. Afgelopen zomer heeft een aantal van genoemde ervaringsdeskundigen als Mystery Guests de Wmo-loketten in de twaalf Drentse gemeenten bezocht en getoetst op de aspecten bereikbaarheid, toegankelijkheid, informatievoorziening, deskundigheid en bejegening.

Wethouder Damming is verheugd met de prijs: 'Ik zie het als een waardering van mensen voor wie we het doen. We zijn de goede weg ingeslagen tezamen met de Wmo-raad, de ambtelijke medewerkers en tal van maatschappelijke organisaties. Uiteraard zijn er ook punten om de Wmo verder te optimaliseren. Dit heeft volledig de aandacht van alle betrokkenen.'

De Initiatiefgroep GGZ-Wmo Drenthe heeft binnen de provincie Drenthe een netwerk gerealiseerd van mensen die allen vanuit eigen ervaring of als mantelzorger als geen ander weten hoe het is om met psychische, psychiatrische of verslavingsproblematiek of dakloosheid te moeten leven. Door activiteiten en projecten, die zij gezamenlijk opzetten en uitvoeren, willen zij de maatschappij en de gemeentelijke overheid bewust maken van wat zij nodig hebben om volwaardig mee te kunnen doen aan de maatschappij. Meedoen aan de maatschappij is ook het doel van de Wmo.

---




Gemeente De Wolden