Ingezonden persbericht


EA EN NAMCO BANDAI GAMES KONDIGEN 31 OKTOBER AAN

ALS RELEASE-DATUM VOOR HELLGATE: LONDON

De nieuwe maatstaf in Action Role Playing Games zal dit jaar tijdens Halloween PC's gaan verlichten.

Schiphol-Rijk - 7 augustus 2007 - Bereid je voor om je dit jaar tijdens Halloween een weg te hakken, houwen en schieten door een Londen dat bezaaid is met demonen. Electronic Arts Inc. (NASDAQ: ERTS) en NAMCO BANDAI Games America Inc. kondigden vandaag aan dat Hellgate(TM): London, de grote titel van Flagship Studios, verkrijgbaar zal zijn in Noord-Amerika op 31 oktober 2007 en in Europa op 2 november 2007 voor PC. Hellgate: London is de volgende stap in de evolutie van het action RPG genre en combineert de diepgang en verslavende gameplay van traditionele RPG's met de uitbundige actie van first person shooters.

"We wilden de game op het perfecte moment uitbrengen en daarbij rekening houden met het ontwikkelingsschema en het bezorgen van hoogstaande kwaliteit aan onze spelers," aldus Bill Roper, CEO van Flagship Studios. "Halloween is perfect, omdat Hellgate: London nu voldoende tijd heeft om getest te worden, maar het is ook een hartstikke leuk moment om het spel uit te brengen."

Als één van de langst verwachte PC games en RPG's van het jaar biedt Hellgate: London oneindige herspeelbaarheid met dynamisch gegenereerde levels, voorwerpen, vijanden en gebeurtenissen. De speler creëert een heldhaftig personage, voltooit ingewikkelde opdrachten en strijdt zich een weg door ontelbare demonen om verder te komen in een diepgaand avontuur vol verhaal. Een robuust, flexibel vaardigheden- en spreukensysteem, volledig aan te passen uiterlijke kenmerken en een gigantische verscheidenheid aan willekeurig gegenereerde uitrustingen stellen iedere speler in staat zijn of haar eigen unieke held te creëren.

Hoewel sommige spelers misschien liever in hun eentje demonen afslachten, zullen ze ook de mogelijkheid hebben online* de strijd aan te gaan. Spelers kunnen samen met hun vrienden Londen gaan redden in een veilige client-server omgeving en gratis het hele verhaal uitspelen. Voor spelers die de ervaring van Hellgate: London willen verlengen biedt Flagship een optionele abonnementservice die spelers voortdurend toegang geeft tot grote hoeveelheden aan content in de vorm van ingewikkelde opdrachten, niveau's voor personages, demonen, voorwerpen, etc. Meer informatie over de online opties van Hellgate: London volgen binnenkort.

Voor meer informatie over Hellgate: London ga je naar www.electronicarts.nl of naar de officiële website van de game www.hellgatelondon.com.


* Internetverbinding vereist.

###

Over Electronic Arts

Electronic Arts Inc. (EA) is de grootste ontwikkelaar en uitgever ter wereld op het gebied van interactieve entertainmentsoftware. Het hoofdkantoor is gevestigd in Redwood City in Californië. Het in 1982 opgerichte bedrijf houdt zich bezig met de ontwikkeling, uitgifte en wereldwijde verspreiding van interactieve software voor videogamesystemen, personal computers, mobiele telefoons en internet. Electronic Arts brengt zijn producten onder vier merknamen op de markt: EA SPORTS(TM), EA(TM), EA SPORTS BIG(TM) en POGO(TM). In het boekjaar 2007 registreerde EA 3,09 miljard dollar aan opbrengsten en bezat het bedrijf 24 titels waarvan meer dan één miljoen exemplaren zijn verkocht. De homepage en online gamesite van EA is www.electronicarts.nl.

Over Flagship Studios

Flagship Studios maakt innovatieve entertainment software en ontwerpt games die gericht zijn op toegankelijkheid, herspeelbaarheid en vermaak. De studio werd in 2003 gevormd door de voormalige managers en ontwikkelaars van Blizzard North® en vertegenwoordigt de makers van de wereldwijde best-seller Diablo®-franchise. Flagship Studios behuist een team met leden die alom gerespecteerd worden in de games-industrie, en al meer dan 10 jaar samenwerken. De studio heeft verscheidene nummer 1-hits en meerdere Game of the Year-onderscheidingen op zijn naam staan. Ga naar www.flagshipstudios.com voor meer informatie over Flagship Studios..

Over NAMCO BANDAI Games Inc.

NAMCO BANDAI Games America Inc., is een toonaangevende uitgeverij en ontwikkelaar van interactieve entertainment software en ontwikkelaar gevestigd in Santa Clara, CA. Het bedrijf maakt deel uit van de NAMCO BANDAI Groep bekend van het ontwikkelen en uitgeven van top video game franchises als PAC-MAN®, SOULCALIBUR®, NARUTO(TM) en Tekken®. Ga naar www.namcobandaigames.com voor meer informatie over NAMCO BANDAI Games America Inc. en onze producten.

EA, EA SPORTS, EA SPORTS BIG en POGO zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van Electronic Arts Inc. in de Verenigde Staten en/of andere landen. Hellgate(TM): London is een handelsmerk en/of geregistreerd handelsmerk van Flasgship Studios, Inc. over de hele wereld. Gelicenseerd door NAMCO BANDAI Games America Inc. Alle overige handelsmerken zijn het eigendom van de betreffende eigenaren.

Perscontact:

Robbert Minderhoud & Eline Bol

Pride PR voor Electronic Arts

+31 71 568 00 28

ea@pridepr.nl