Vogelaar in debat met prachtwijk bewoners


'Heeft Utrecht een Rotterdam wet nodig, of worden de wijken vanzelf prachtig?'

UTRECHT, 20071026 -- 'De Utrechtse politie blaft wel, maar bijt niet! Geef ze een Rotterdam wet!' Dit is zomaar een van de stellingen die zullen worden behandeld tijdens het debat 'Groeten uit een Prachtwijk' van aanstaande woensdag. Op 31 oktober zal minister Ella Vogelaar, wethouder Harry Bosch, woningcoöperaties, politie én buurtbewoners in debat gaan met als onderwerp de Utrechtse 'Prachtwijken'. De locatie -hoe kan het ook anders- ligt midden in één van de wijken die volgens de minister zullen uitgroeien tot prachtwijken.

Het debat zal worden geleid door de directeur van het Vader Rijn College, Bart Engbers.
Naast de minister en wethouder, zullen ook plaatselijke politici, kamerlid Staf Depla, oud directeur-generaal Wonen van het ministerie van VROM, Annete Bertram, vertegenwoordigers van woningcoöperaties, politie, stichting Doenja! en vele anderen
aan het debat deelnemen.

Het debat heeft betrekking op de doelstellingen en implementatie van de Utrechtse wijkactieplannen die onlangs zijn gepresenteerd. Het doel is om deze plannen te toetsen en te optimaliseren aan de hand van de inbreng van beleidsmakers, professionals zoals jongerenwerkers en docenten, maar vooral wijkbewoners. Met in het bijzonder de uitwerking van de vijf thema's: wonen, werken, leren en opgroeien, integreren en veiligheid. Zijn de wijken over 5 jaar Prachtwijken?

Naast de uitgenodigde 'professionals', worden met name bewoners van de prachtwijken actief uitgenodigd om deel te nemen. Het debat wordt georganiseerd door een aantal leden van de PvdA, afdeling Utrecht.

Groeten uit een Prachwijk! 31 oktober a.s.
aanvang: 20.00 uur (inloop: 19.45 uur)
locatie: Vader Rijn College, Vaderrijndreef 7-9, Utrecht (Overvecht).

meer informatie: prachtwijk@serioushosting.eu





Groeten uit een Prachwijk!