Ingezonden persbericht


AANKONDIGING
DORDRECHT, 15 augustus 2007

Tweede 'Week van Verslaving' in teken van preventie

Dordrecht - Ook dit jaar slaat een aantal christelijke organisaties voor verslavingszorg en -preventie de handen ineen voor de Week van Verslaving, van 4 t/m 11 november 2007. De nadruk van de themaweek ligt dit jaar op verslavingspreventie. Het thema is 'Dat doet mijn kind niet, toch?'. De Week van Verslaving is met name gericht op jongeren, ouders, docenten, jeugdwerkers en kerken.

De deelnemende organisaties maken zich zorgen over het gebruik van verslavende middelen door jongeren. Doel van de Week van Verslaving is om ouders en opvoeders wakker te schudden, ze te informeren over verslavende middelen en ze toe te rusten om jongeren te leren goede keuzes te maken op dit gebied. Ouders, maar ook docenten, jongerenwerkers en dominees, hebben vaak geen idee wat 'hun' kinderen uitspoken op het gebied van verslavende middelen. 'Mijn kind doet dat niet, toch?' is een veelgehoorde uitspraak. Tegelijk is de themaweek ook gericht op bewustwording onder de jongeren zelf.

Aan de Week van Verslaving doen onder andere Stichting De Hoop uit Dordrecht, Stichting Voorkom uit Houten en Stichting De Brug uit Katwijk mee. Iedere deelnemende organisatie verzorgt activiteiten in de eigen regio. Te denken valt aan voorlichtingen, open dagen, themabijeenkomsten en speciale activiteiten voor jongeren. Daarnaast organiseren de deelnemers gezamenlijke activiteiten. De website www.weekvanverslaving.nl wordt gebruikt om alle activiteiten in de Week van Verslaving te communiceren. De site wordt in de aanloop naar de themaweek telkens uitgebreid met activiteiten. Op de website staat ook een actueel overzicht van de deelnemende organisaties.