Ingezonden persbericht


Alkmaar 16 oktober 2007
Persbericht

Discussie 'Samen tegen discriminatie' in West Friesland!

Discriminatie bestaat nog steeds. Wat kunnen we er samen tegen doen? Vertegenwoordigers van verschillende organisaties en de gemeente gaan hierover in discussie. De discussie is georganiseerd door Art.1 Bureau Discriminatiezaken NHN en Amnesty International Hoorn. Iedereen kan meepraten op zondag 4 november 2007, 13.30 tot 17.00 uur in cultureel centrum 'De Oosterkerk' in Hoorn

Amnesty International presenteerde onlangs het rapport "Aanpak van Discriminatie door Nederlandse gemeenten; 443 kansen voor verbetering", waaruit bleek dat weinig gemeenten een anti-discriminatiebeleid hebben.

Uit recent onderzoek door Art.1 Bureau Discriminatiezaken Noord-Holland Noord blijkt dat 10% van de inwoners van Hoorn en 4% van de inwoners van kleinere gemeenten in West-Friesland zich in het afgelopen jaar één of meer keren gediscrimineerd heeft gevoeld.

De gemeente Hoorn werkt stevig aan het creëren van een goed klimaat om discriminatie te voorkomen en is benieuwd naar de ideeën die de discussiemiddag zal opleveren.

Op de discussiemiddag over discriminatie staat dan ook de vraag centraal: Wat kunnen de gemeente, organisaties en inwoners van West-Friesland tegen discriminatie doen?

De bijeenkomst wordt afgesloten met de feestelijke opening van een nieuw Meldpunt Discriminatie West-Friesland in Hoorn door Wethouder Ronald Witteveen van de gemeente Hoorn.

Mensen die mee willen praten kunnen zich aanmelden telefonisch 072-5154400, of via e-mail: info@art1nhn.nl. Meer informatie staat op de website www.art1nhn.nl