Bonnefanten Museum Maastricht

Persmap:

Prospect Park II

recente aanwinsten

Opening 04.11.07 om 14.00 uur

Sinds lange tijd volgt en ondersteunt het museum kunstenaars aan het begin van hun loopbaan middels aankopen en presentaties van hun werk. Prospect Park past in een reeks van initiatieven en toont twee keer per jaar recente aankopen van jonge kunstenaars uit eigen land en (Eu)regio. Om de zichtbaarheid van en bekendheid met de kunst en de makers te vergroten koppelen we elke Prospect Park-presentatie aan een speciaal weekend waarin kunstenaars, (aankomende) verzamelaars, critici, collegae en andere geïnteresseerden zich buigen over deze aanwinsten en hun implicaties richting museum, inhoud, kunstklimaat en de omgeving.

Prospect Park II concentreert zich op het werk van drie kunstenaars. Rijksacademiestudent Karen Sargsyan (1973, Yerevan) toont In between Moments (2007), een opmerkelijke figurengroep vervaardigt van papier. Hadassah Emmerich's (1974, Heerlen - Berlijn) recente werken op papier getuigen openlijk van haar fascinatie voor exotisme en Jeroen van Bergen (1979, Heythuysen - Maastricht) presenteert enkele architectonische modellen met het toilet als basismodule.

Opening:
Tijdens de opening zal Martin Visser worden geïnterviewd door Paula van den Bosch.

Beeldmateriaal

lees de voorwaarden voordat u het beeldmateriaal download. Wij stellen het erg op prijs om een bewijsexemplaar van de publicatie te ontvangen!
© Hadassah Emmerich Fish and Flowers, 2007
Hadassah Emmerich

© Hadassah Emmerich Untitled (la Folie), 2007
Hadassah Emmerich

© Jeroen van Bergen Straat 001, 2005
Jeroen van Bergen

© Jeroen van Bergen Frituur met inrichting, 2003 Jeroen van Bergen

© Karen Sargsyan In between moments, 2007
Karen Sargsyan