Gemeente Anna Paulowna


Nuance in Witte Kerkje Wieringerwaard

Het bestuur van de Stichting Vrienden rondom het Witte Kerkje is verheugd het nieuwe seizoen opgewekt te vervolgen met een vrolijk concert op Zondag 4 november a.s. om 15.00 uur door het Vocaal ensemble "Nuance"

Vocaal ensemble "Nuance" is een gemengd ensemble waarvan de leden afkomstig zijn uit de gehele Kop van Noord-Holland. Het ensemble is opgericht in april 2005 heeft zich toegelegd op a cappella muziek, dat is het zingen zonder instrumentale begeleiding. Nuance heeft in deze twee jaar reeds meerdere succesvolle concerten gegeven in binnen - en buitenland. Zo werd het koor hoog gewaardeerd tijdens een internationaal festival in Frankrijk in september 2005 en tijdens een optreden in Frankrijk in augustus j.l.

Ook in Noord-Holland heeft het ensemble op diverse plaatsen van zich laten horen. Er wordt twee keer per jaar een vernieuwd programma uitgevoerd tijdens meerdere concerten. Telkens wordt de muziek geselecteerd aan de hand van een bepaald thema. In de concertreeks van dit najaar staan Engelse componisten en hun Europese tijdgenoten centraal. Een afwisselend programma met naast ingetogen werken ook uitbundige muziek. Nuance brengt daarmee een exclusief en aantrekkelijk programma.

Vocaal ensemble "Nuance" staat onder leiding van dirigent Karel Kok uit Schagen. De presentatie is op 4 november 2007 in handen van dhr. Willem Dijkhuis.