Ingezonden persbericht


Persbericht 25 oktober 2007

Filmdocumentaire in Nieuw Land: Ellen ten Damme; As I was wondering where this mixed-up little life of mine was leading to

Lelystad - Elke eerste zondag van de maand om 15.00 uur 's middags kunnen de vele liefhebbers van documentaire films terecht in Nieuw Land voor een prachtige natuurfilm, een bijzondere reisreportage of een muziekfilm. Zondag 4 november vertoont Nieuw Land in samenwerking met Stichting Filmtheater Lelystad een film over Ellen ten Damme.

Zangeres en actrice Ellen ten Damme is een jonge vrouw met een volle agenda en een enorme levenslust. Altijd onderweg en met ieder circus mee. Voor de mensen om haar heen is ze een symbool van vrijheid. In 2005 wordt bij Ellen op 38-jarige leeftijd borstkanker geconstateerd. Gedurende anderhalf jaar heeft filmmaker Rob Hodselmans het leven en werk van Ellen ten Damme vastgelegd in deze voor haar fysiek en emotioneel zware periode.

We zien haar veelzijdigheid en veerkracht in de vele optredens die bijna allemaal gewoon doorgingen. Op theaterfestival De Parade kruipt ze in de huid van Marlene Diettrich en Nina Hagen, ze vliegt op en neer naar Duitsland om op te treden met rocker Udo Lindenberg en thuis werkt ze aan haar derde solo-album. Ze is constant in beweging, neemt nauwelijks rust en heeft moeite om tijd vrij te maken voor de bestralingen en chemo behandelingen.

Een film over Ellen ten Damme, over ongrijpbare dingen als tijd, ambitie, levenslust, liefde en vriendschap ten overstaan van de eindigheid van het leven.

De entreeprijs voor de film en het museum Nieuw Land bedraagt van ¤ 7,00. Voorafgaand of aansluitend aan het filmprogramma kunt u dus ook het museum bezoeken. Donateurs van de Stichting Filmtheater Lelystad betalen de helft. De film begint om 15:00 uur.

Meer informatie over het programma vindt u op www.cine-utopia.nl. Om te reserveren kunt u bellen met de receptie van Nieuw Land onder nummer (0320) 22 59 00. ()