Politie Groningen

Zondag 4 november 2007

Provincie Groningen, 04-11-2007

Groningen: man vindt fiets na beroving terug

Een 25-jarige man uit Groningen is zaterdagavond op het fietspad van de Hunzeboord in Groningen beroofd van zijn fiets. De fietser reed in de richting van de Pop Dijkemaweg toen bij een elektriciteitshuisje plotseling een onbekende man uit de bosjes sprong en hem sloeg. Deze persoon eiste de fiets en ging er vervolgens met de tweewieler vandoor. De gewaarschuwde politie heeft in de omgeving gezocht naar sporen. De 25-jarige man en een getuige zagen even later in een zijweg van de Hunzeboord de gestolen fiets staan. De politie doet verder onderzoek.

Groningen: automobiliste valt in slaap

Een 46-jarige automobiliste is zaterdagnacht op de Julianaweg in Groningen tegen de vangrail gereden. De vrouw is vermoedelijk tijdens haar rit in slaap gevallen. Ze is voor onderzoek naar een ziekenhuis gebracht. Een bergingsbedrijf heeft de auto weggehaald. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Groningen: geboeid na negeren verkeerslicht

De politie heeft zaterdagavond een 29-jarige automobilist uit Groningen geboeid naar het politiebureau gebracht. Agenten zagen op de Pleiandenlaan dat de man een rood verkeerslicht negeerde. Even verderop zetten zij de bestuurder langs de kant van de weg. De Groninger wilde de agent zijn rijbewijs niet tonen en weigerde alle medewerking. Na meerdere waarschuwingen werd hij aangehouden. Hij was het niet met de aanhouding eens en verzette zich. Daarop werd de bestuurder in de boeien geslagen. Op het bureau werden hem meerdere bekeuringen uitgedeeld.

Groningen: rijbewijs inleveren

Een 55-jarige automobilist uit Ten Boer moest zaterdagavond zijn rijbewijs inleveren. De man reed met een snelheid van 155 km/u over de Noordzeeweg in Groningen. Hier is 100 km/u de maximum snelheid. De politie maakt proces-verbaal.

Groningen: bromfietser gewond

Een 16-jarige bromfietser uit Eelde is zaterdagmiddag gewond geraakt in de Duinkerkenstraat in Groningen. De jongen wilde een 36-jarige automobilist inhalen. Op het moment dat de jongen naast de man uit Groningen reed, sloeg deze af. Hierbij zag de Stadjer de Drent over het hoofd, die daardoor viel. De bromfietser is voor onderzoek naar een ziekenhuis gebracht. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Hoogezand: bromfietser gewond na remactie automobilist

Bij een verkeersongeval op de Meint Veningastraat in Hoogezand is zaterdagmiddag een 24-jarige bromfietser uit die plaats gewond geraakt. Een voor de bromfietser rijdende automobilist (19) uit Sappemeer remde af om een parkeervak in te slaan. De automobilist deed dit door de handrem aan te trekken. Doordat de auto ongecontroleerd afremde, kwam de auto dwars op het wegdek te staan. De bromfietser haalde op dat moment net de automobilist in. De bromfietser kon een aanrijding niet meer voorkomen en raakte gewond aan zijn been. Hij is naar een ziekenhuis gebracht. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Hoogezand: harddrugs aangetroffen

De politie heeft zaterdagavond op de Abraham Kuypersingel meerdere hoeveelheden harddrugs aangetroffen. Een agent zag dat de verlichting van de voor hem rijdende auto niet deugde en gaf de automobilist (22) uit het Duitse Lingen een stopteken. Toen het portier werd geopend, rook de politieman een wietlucht. Twee Duitse inzittenden toonden een gebruikershoeveelheid wiet. Hierop moesten de drie mannen uit de auto komen. In de auto werd vervolgens ruim 11 gram harddrugs aangetroffen. Een van de Duitsers deed vervolgens alsof hij niet lekker werd en friemelde in zijn kleding. Hierop werden de mannen geboeid. Naast de auto werd daarna een zakje aangetroffen met 365 pillen. Op het politiebureau had een van de verdacht ook nog een aantal pillen in zijn bezit. Onderzoek moet uitwijzen wat voor harddrugs het zijn. De drie verdachten zijn ingesloten.

Appingedam: meisje aangeschoten met kameraad

Een 14-jarige fietsster uit Delfzijl is zaterdagmiddag gewond geraakt op de Delfzijlsterweg in Appingedam. Het meisje fietste samen met een even oude jongen uit Delfzijl. Doordat ze met haar mobiele telefoon aan het spelen was, raakte beide fietsers elkaar. Hierdoor viel de jonge fietsster met haar gezicht op het wegdek. Beiden hadden sterke drank genuttigd en daarom is van zowel de jongen als het meisje een alcoholtest afgenomen. Ze zijn voor onderzoek meegenomen naar een ziekenhuis. De fietsster bleek letsel aan haar gezicht te hebben en had bovendien een hersenschudding. De politie zet een verklaring op papier en doet onderzoek naar de herkomst van de sterke drank.

Groningen: bestuurders onder invloed

Groningen - De politie heeft zaterdagmorgen in de Nieuwe Ebbingestraat in Groningen een 38-jarige man uit Kollumerland aangehouden voor rijden onder invloed van alcohol. Uit de alcoholtest bleek dat de Fries 1,25 promille alcohol in zijn bloed had. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen Een 56-jarige automobilist uit Groningen is zaterdagmiddag op de Kieler Bocht in zijn woonplaats aangehouden. De politie kreeg een melding dat de Stadjer zich bij een bedrijf vervelend had gedragen. De melder vermoedde dat de bestuurder had gedronken. Agenten zagen de man even later rijden op de Kieler Bocht en namen een alcoholtest van hem af. Hieruit bleek dat hij onder invloed van alcohol verkeerd. De bestuurder had een alcoholpromillage van bijna
1,6. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Groningen Een 17-jarige inwoner van Groningen is zaterdagavond bekeurd op de Paddepoelsterweg. De jongen reed op een bromfiets, maar droeg geen helm. Toen agenten hem aanspraken, roken zij een alcoholgeur. Uit een test bleek de bromfietser 0,65 promille alcohol in zijn bloed te hebben. Bovendien bleek hij niet in het bezit van een
bromfietscertificaat. De jongen is na verhoor op het bureau overdragen aan zijn ouders.

Groningen Het deerde een 31-jarige automobilist uit Leek zaterdagnacht niet dat hij zijn rijbewijs niet meer heeft. Agenten zagen de man in Groningen rijden over de Leonard Springerlaan. Hij vertoonde vreemd rijgedrag en daarom werd de Leekster op de Paterswoldseweg staande gehouden. Uit een alcoholtest kwam naar voren dat hij te diep in het glaasje had gekeken. Er zat 1,85 promille alcohol in zijn bloed. Op het politiebureau bleek dat de man een ontzegging tot rijbevoegdheid heeft, omdat hij meerdere keren is aangehouden voor rijden onder invloed. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen De politie heeft zaterdagnacht op het Kwinkeplein een 17-jarige tractorbestuurder uit de gemeente Zuidhorn aangehouden. Tijdens een controle bleek dat de jongen alcohol had genuttigd voordat hij in zijn landbouwvoertuig stapte. Omdat uit de ademanalysetest niet duidelijk werd wat het alcoholpromillage was, werd van hem een bloedproef afgenomen.

Sappemeer Een 44-jarige automobilist uit Sappemeer is zaterdagnacht in zijn woonplaats aangehouden. De man kreeg in de Noorderstraat een stopteken en blies tijdens een alcoholtest een zogenaamde Fail. Hij bleek bijna 1,9 promille alcohol in zijn bloed te hebben. De bestuurder leverde direct zijn rijbewijs in.

Hoogezand In de Meint Veningastraat in Hoogezand werd zaterdagnacht een 28-jarige automobiliste uit Foxhol aangehouden. Zij zat met ruim
1,0 promille achter het stuur. Bovendien bleek zij nog diverse boetes open te hebben staan. Haar auto is ingenomen tot het moment dat ze haar boetes heeft betaald.

Boerakker Een 16-jarige jongen uit de gemeente Grootegast is zaterdagnacht op de Dijkweg in Boerakker aangehouden voor rijden onder invloed. Agenten zagen de jongen in een brommobiel door Boerakker rijden en gaven hem een stopteken. Hij bleek niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs of een certificaat. Uit de blaastest kwam naar voren dat hij alcohol had gehad. In zijn bloed zat 0,55 promille. De politie maakt proces-verbaal op.

Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft zaterdag op diverse plaatsen een snelheidscontrole gehouden.

Groningen, Friesestraatweg: aantal geregistreerde voertuigen: 1840, aantal overtredingen: 107, hoogst gemeten snelheid: 98 km/uur, maximum toegestane snelheid: 70 km/uur.

Noordbroek, N33: aantal geregistreerde voertuigen: 385, aantal overtredingen: 95, hoogst gemeten snelheid: 149 km/uur, maximum toegestane snelheid: 100 km/uur.

Kolham, Hoofdweg: aantal geregistreerde voertuigen: 237, aantal overtredingen: 54, hoogst gemeten snelheid: 86 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Warffum, Juffer Marthastraat: aantal geregistreerde voertuigen: 451, aantal overtredingen: 50, hoogst gemeten snelheid: 69 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Zuidwolde, N46: aantal geregistreerde voertuigen: 1716, aantal overtredingen: 19, hoogst gemeten snelheid: 121 km/uur, maximum toegestane snelheid: 100 km/uur.