Politie Limburg-Zuid


1. Limburg Zuid

2. Stafbureau Communicatie

Afkomstig van ( Bert Boosten
Onderwerp ( Persberichten
Datum ( zondag 4 november 2007
Opmerkingen ( geen

Maastricht; illegale houseparty

In de nacht van zaterdag op zondag is een illegale houseparty die in een kraakpand aan het Rondeel in Maastricht werd gehouden, door de politie beëindigd.

Nadat agenten rond 02.30 uur hadden vastgesteld dat er in het kraakpand een party aan de gang was waarvoor geen vergunning was afgegeven, werd in overleg met de gemeente en brandweer besloten het feest te stoppen. In een kort tijdsbestek was het aantal bezoekers flink toegenomen, want nadat de houseparty was afgeblazen verlieten naar schatting tussen de 300 en 400 personen het pand.

Bij het stopzetten van deze houseparty deden zich verder geen ongeregeldheden voor.

Gulpen; indringer horecagelegenheid bedreigt personeel

In de nacht van zaterdag op zondag heeft een indringer die in een horecagelegenheid aan de Rosstraat in Gulpen werd overlopen, personeel met een of ander steekvoorwerp bedreigd.

De man stak, vermoedelijk met een schroevendraaier, diverse keren naar de eigenaar van de zaak, toen die hem probeerde vast te grijpen. Een kassalade die de man in zijn handen had, kwam daarbij op de grond terecht.

Uiteindelijk gelukte het de man om te vluchten. Hij werd nog achterna gezeten door twee personen van de zaak, maar wist toch te ontkomen. Hij is weggerend in de richting van de kerk, waarbij omstanders hem nog hebben zien rennen in de richting van de Vliegenstraat.

Ondanks een zoekactie van de politie is de man spoorloos gebleven.

De politie roept getuigen op zich te melden (0900 - 8844).

Maastricht; 'vlucht' eindigt tegen boom

Vrijdagavond belandde een 59-jarige automobilist uit Buchten op de Bosscherweg in Maastricht met zijn tegen een boom, nadat hij vermoedelijk vanaf de Maasboulevard een belager, die aan zijn auto 'hing' van zich af probeerde te schudden.

De belager, die tijdens de rit aan het geopende raam van het bestuurdersportier hing, is nadat de auto van de weg raakte, te voet gevlucht. Deze man is spoorloos gebleven.

De automobilist uit Buchten zei dat een onbekende man hem een mes op de keel zette toen hij op zeker moment met een geopend raam in zijn auto zat. Daarbij eiste de man geld. De Buchtenaar bedacht zich echter niet lang en ging er in zijn auto vandoor, terwijl de andere man zich aan het portier vastgreep. De rit, waarbij hard werd gereden, eindigde op de Bosscherweg toen de auto tegen een boom belandde. De Buchtenaar bleef ongedeerd.

De politie heeft de zaak in onderzoek.

Gulpen; dronken automobiliste met auto van de weg

Zaterdagavond rond 21.15 uur raakte een 31-jarige inwoonster van Heerlen op de Gulpenerweg in Gulpen met haar auto van de weg De vrouw zat met teveel alcohol op achter het stuur van haar auto.

De Heerlense belandde met haar voertuig circa 3 meter lager en 30 meter verder in een omgeploegde akker. Zij bleef daarbij ongedeerd.

De automobiliste moest een blaastest ondergaan. Daarbij blies zij 1,1 promille.

Haar auto moest met zwaarder materieel worden geborgen.

Tegen de vrouw werd proces-verbaal opgemaakt.

Maastricht; weigering drugs te kopen duur bekocht

Een 21-jarige inwoner van Mendig (D) heeft een weigering om drugs te kopen van een drietal personen, zaterdagmiddag met fikse aftuiging en het kwijtraken van al zijn geld, duur moeten bekopen.

De man werd na een bezoek aan een coffeeshop op de Wilhelminakade in Maastricht door het drietal, gevraagd of hij drugs wilde kopen. Toen de man te kennen gaf dat hij alleen maar in een coffeeshop kocht, grepen zij hem vast en sloegen zij meerdere keren op hem in. Nadat het slachtoffer op de grond was beland, beroofde het drietal hem van zijn beurs met daarin 330 Euro.

De daders waren een negroïde man, een licht getinte persoon en een blanke.

Vaals; aanhoudingen na straatroof

Niet lang nadat een 17-jarige inwoner van Vaals zaterdagmiddag bij de politie aangifte deed van de diefstal van zijn gsm, werden twee plaatsgenoten van het slachtoffer als verdachten aangehouden

De aangehouden verdachten zijn 27 en 28 jaar. De een wordt verdacht de straatroof te hebben gepleegd, terwijl de ander verdacht wordt de heler van het mobieltje te zijn.

Het slachtoffer werd rond 14.00 uur op de Bosstraat in Vaals door iemand aangesproken, waarbij hij van zijn gsm werd beroofd. Aan de hand van een goede omschrijving van de dader, kon de 27-jarige man worden aangehouden. Hij verklaarde dat hij de geroofde gsm voor harddrugs had verkocht. Na een korte speurtocht, waarbij door de politie gebeld werd met de vermoedelijk heler van de gsm, meldde deze zich bij de politie. De bewuste gsm had de man bij zich.

Het tweetal is ingesloten voor nader onderzoek.