Persberichten Lekstroom, 13.15 uur

Utrecht, 04-11-2007

Aanhoudingen na mishandeling

NIEUWEGEIN Bij de politie kwam zondag rond 03.15 uur een melding binnen van een 21-jarige jongen uit Nieuwegein, die mishandeld zou zijn. Het slachtoffer liep even daarvoor met andere vrienden over de Acaciastraat, toen hij plotseling benaderd werd door enkele jongens. Hij werd onder meer tegen zijn nek geslagen.

Aan de hand van informatie kwam de politie uit bij twee jongens, die even later in een auto werden aangetroffen en vervolgens ook aangehouden op verdenking van openlijke geweldpleging. Het tweetal, 17 en 21 jaar uit Nieuwegein, is ingesloten in het politiebureau.

Grote scootercontrole

NIEUWEGEIN In en rond het centrum van Nieuwegein is vrijdagavond met medewerking van het scooterteam, veel gecontroleerd op met name de technische staat van bromfietsen. Op City Plaza, de Bergwal en Harmonielaan werden in totaal 51 bromfietsen en hun bestuurders gecontroleerd. De politie schreef 53 bekeuringen uit voor onder andere snelheid, opgevoerde bromfietsen, niet kunnen tonen van het rijbewijs, ondeugdelijke remmen en gladde banden.

Dronken snorfietser

IJSSELSTEIN Op de Baronieweg vond vrijdag rond 17.00 uur een aanrijding plaats tussen een automobilist en een snorfietser. De 32-jarige autobestuurder uit IJsselstein remde te laat voor de snorfietser op het kruisende fietspad. Toen de agenten op de locatie kwamen, roken zij een alcohollucht bij de 38-jarige snorfietser, eveneens uit IJsselstein. Hierop volgde een ademanalyse in het politiebureau, waaruit 515 ug/l naar voren kwam. Dit resulteerde in een proces-verbaal voor het rijden onder invloed.