Persberichten Binnensticht, 13.20 uur

Utrecht, 04-11-2007

Dronken bestuurder

ZEIST - Omdat een autobestuurder via de linkerkant van een vluchtheuvel een andere auto inhaalde, trok dit vrijdag rond 21.40 uur de aandacht van surveillerende agenten. De man, een 20-jarige inwoner van Driebergen, werd hierop aangesproken. Omdat vervolgens een alcohollucht werd waargenomen, volgde een ademanalyse in het politiebureau. Het resultaat (335 ug/l) leidde tot een rijverbod van 4 uur en een proces-verbaal.

'Bijrijder' rijdt alsnog

BILTHOVEN - Op de Spoorlaan zagen surveillerende agenten zaterdag rond 05.15 uur een auto stilstaan, met daarin een 41-jarige man uit Bilthoven die op de bijrijdersstoel zat. Tegenover de agenten verklaarde hij te wachten op een vriend. Blijkbaar kwam deze niet opdagen, want een kwartier later kwam de man zelf achter het stuur voorbij rijden. Hij werd aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed. Uit de ademanalyse in het bureau kwam 690 ug/l naar voren, waarop zijn rijbewijs werd ingevorderd en een proces-verbaal werd opgemaakt.

Aanhouding na aanrijding

GROENEKAN - Een 52-jarige Bilthovenaar is vrijdag rond 22.30 uur door de politie aangehouden. Bij de politie kwam een melding binnen over een automobilist die tegen een verkeersbord op de afrit van de A27 was aangereden. De man stond even verderop al te wachten op de komst van de politie. Aangezien alcohol in het spel was, vond een ademanalyse in het politiebureau plaats. De uitslag (740 ug/l) betekende het invorderen van zijn rijbewijs en het opmaken van een proces-verbaal over de aanrijding en het alcoholgebruik.

Bromfietscontrole

ZEIST/BILTHOVEN - Op de Utrechtseweg in Zeist en de Leijenseweg in Bilthoven is vrijdagavond door de politie, waaronder het scooterteam, gecontroleerd op de technische staat van bromfietsen. Totaal 24 brommers werden aan een nadere inspectie onderworpen. Dit resulteerde onder meer in zeven bekeuringen voor opgevoerde bromfietsen, twee keer het overschrijden van de geluidsnorm en het rijden zonder rijbewijs.

Tijdens de controle werd ook een gestolen bromfiets getraceerd. De bestuurder en zijn passagier zijn voor nader verhoor aangehouden.

Gewapende overval

BILTHOVEN - In winkelcentrum de Kwinkelier vond vrijdag rond 17.15 uur een overval plaats. Op dat tijdstip stapte een nog onbekend gebleven man een winkel binnen en bedreigde met een mes het aanwezige personeel. Hij wilde geld. Toen hij dat kreeg, vluchtte de overvaller weg. Twee mannen, die door een getuige waren benaderd, gingen vervolgens nog achter de man aan, maar verloren hem uit het oog. Ook de politie zocht met veel eenheden zowel de nabijgelegen woonwijk als het bos af, maar dit resulteerde niet in een aanhouding. Bij de zoektocht werden eveneens een hondengeleider en een warmtebeeldkijker ingezet.

Het signalement van de verdachte is: groene jas, zwarte sjaal en wit (licht)kleurig petje onder de capuchon. De politie verzoekt informatie over deze man door te geven via 0900-8844.