Persberichten Eemland zuid, 13.30 uur

Utrecht, 04-11-2007

Jonge vrouw van tas beroofd

AMERSFOORT Op de Magelhaenstraat is vrijdag rond 20.20 uur een 18-jarige vrouw uit Hoevelaken van haar tas beroofd. Zij fietste over deze straat, toen een bromfietser naast haar kwam rijden. De vrouw werd door een duopassagier aangesproken, waarna plotseling met kracht haar tas werd afgepakt en de bromfiets verdween. Het slachtoffer kwam hierdoor ten val. Aan de Spreeuwenstraat zijn even later enkele spullen uit haar tas teruggevonden.

Een onderzoek door gealarmeerde politieagenten leverde in eerste instantie een aanhouding op. Het signalament kwam overeen met een van de twee opzittenden van de bromfiets. Nader onderzoek wees uit dat hij niet de dader kon zijn.

Dronken bestuurder

WOUDENBERG Op de Groep hielden surveillerende agenten zaterdag rond 00.50 uur een 20-jarige inwoner van Woudenberg aan. Enkele minuten daarvoor was de aandacht van de agenten getrokken doordat het voertuig met hoge snelheid (124 km. p/u, waar een maximum snelheid geldt van 60 km. p/u) voorbij reed. Tevens doofde hij af en toe de lichten. Een stopteken negeerde de bestuurder, maar desondanks kon hij even later worden staandegehouden. Omdat een alcohollucht werd waargenomen, volgde een ademanalyse in het bureau (220 ug/l).

Op basis van de gereden snelheid en het alcoholgebruik werd het rijbewijs van de jongen ingevorderd en proces-verbaal opgemaakt. Ook kreeg hij een bekeuring voor het negeren van een stopteken.

Vuurwerk aangetroffen

AMERSFOORT Naar aanleiding van tips over de mogelijke aanwezigheid van vuurwerk in een schuur aan de Methorststraat, nam de politie afgelopen vrijdag poolshoogte. De bewoner gaf toestemming tot een inspectie van de schuur. Daar werd in totaal 328 kilo illegaal vuurwerk aangetroffen, waaronder nitraatbommen, 100-duizendklappers en super pijlen. Het vuurwerk is in beslag genomen. Een proces-verbaal is opgemaakt. Een 20-jarige Amersfoorter verklaarde dat hij de eigenaar van het vuurwerk is.

Dronken snorfietser

AMERSFOORT Op de Van Goudoeverstraat is een 38-jarige Amersfoorter aangehouden. De man reed zaterdag rond 21.25 uur met zijn snorfiets tegen het verkeer in, waarbij hij tegen voorbijkomende fietsende agenten nog sorry zei en verder reed. Middels een korte sprint wisten de agenten hem nog te achterhalen. Omdat hij naar alcohol rook, volgde nog een ademanalyse in het politiebureau. Daar kwam 675 ug/l naar voren. Dit betekende de invordering van het rijbewijs en het opmaken van een proces-verbaal.

Beroving

AMERSFOORT Aan de Peperstraat vond zaterdag rond 05.30 uur een vechtpartij plaats, waarbij iemand van zijn geld beroofd zou zijn. De politieagenten troffen verschillende personen aan, waaronder een 33-jarige Amersfoorter, die verklaarde dat hij kort daarvoor beroofd en geslagen was. De verdachte, een 24-jarige Amersfoorter, verklaarde echter ook klappen te hebben gehad van de 33-jarige Amersfoorter. Hij wilde daar ook aangifte van doen.

Omdat de rol van de betrokken mannen niet duidelijk was, werd besloten om beiden mee te nemen naar het politiebureau. In het onderzoek worden ook nog verschillende getuigen hierover gehoord.

Man veroorzaakt overlast

AMERSFOORT Bij de politie kwam zondag rond 05.15 uur de melding binnen over een man die op zijn balkon aan de Lijsterstraat stond te schreeuwen en overlast veroorzaakte. Omdat hij zijn deur niet wilde openmaken en een zeer agressieve houding aannam, werd al snel assistentie opgeroepen. Tijdens pogingen om zijn woning in te komen, wist de bewoner op het balkon van zijn buurman te komen. Uiteindelijk wisten de agenten hem daar, mede door de inzet van een politiehond, te overmeesteren en aan te houden. Hij is ingesloten.