Ingezonden persbericht


Grand Prix media-service ter attentie van (motor) sportredacties, relaties en sponsors 04-11-2007; Betreft racedag verslag Grand Prix Valencia, circuit Valencia (4.005m)

Joey Litjens (24e) ondanks pijn strijdlustig op Valencia

Gripverlies weerhoudt Danny Webb(21e) van punten

In de laatste grand prix van het seizoen tijdens de Premio bwin.com de la Comunitat Valenciana reden de DeGraaf Grand Prix rijders Joey Litjens en Danny Webb naar een respectievelijke 24e en 21e positie. Joey Litjens ondervond veel last van zijn valpartij van gisteren en moest met de tanden op elkaar de wedstrijd uitrijden. Danny Webb wist zich lange tijd te handhaven in de groep welke streed om de laatste punten maar moest deze strijd laten gaan door verlies van grip van de achterband.

De warm up sessie van de zondagochtend gebruikte Litjens om te testen of hij in staat zou zijn om de race te rijden. Ondanks de pijn ging het nog redelijk maar de race zou een hele opgave worden. Litjens eindigde de warm up sessie op de 33e positie. Danny Webb was goed op dreef in de warm up en wist een rondetijd te rijden welke maar 0,4 seconde langzamer was dan zijn kwalificatietijd. Webb sloot de warm up sessie af op de 24e positie met 0,1 seconde achterstand op de 20e positie.

In de race wisten beide rijders goed uit de startblokken te komen en wonnen beide ongeveer 8 posities. Litjens reed de eerste paar ronden snellere rondetijden dan zijn kwalificatietijd en kwam terecht in een groep welke streed om de 23e positie. Net op de streep moest Litjens deze plek afstaan aan Mike DiMeglio en pakte de 24e plaats. Webb kon vanaf het begin snellere rondetijden rijden dan in de kwalificatie en kreeg de aansluiting met de groep welke streed om de uiteindelijke 13e positie. Door gripverlies moest Webb tegen het einde van de race afhaken en tevreden stellen met de 21e plaats.

Joey Litjens (24e):" Dit is de moeilijkste race van het seizoen geweest. Alles doet pijn en ik kan niet eens fatsoenlijk bewegen. In het begin ging het nog wel en met de goede start wist ik veel posities goed te maken. Na een aantal ronden kreeg ik een terugval omdat het bijna niet te doen was met de pijn. Maar dit is de laatste race van het seizoen en ik wilde die persé finishen. Ik heb toen mijn tanden op elkaar gebeten en ben ervoor gaan zitten. De adrenaline verzachte de pijn en mijn rondetijden gingen naar beneden waardoor ik kon strijden om de 23e positie. Jammer genoeg pakte Mike DiMeglio mij net op de streep en werd ik 24e. Daarna kwam de pijn weer terug en kon ik amper van de motor afstappen. Toch ben ik blij en tevreden over de race. Nu gaan we de winter in en heb ik voldoende tijd om te herstellen."

Danny Webb (21e):"Dit was een goede race voor mij. Met de start kwam ik goed weg en wist gelijk in een groep te komen welke streden om de laatste punten. Het was echt heftig in de groep want werkelijk iedere bocht gebeurde er wel wat. Ik wist een aantal posities te pakken maar dat duurde nooit lang want ze kwamen je zo weer voorbij. Ik had echt plezier in deze groep omdat we zo vaak wisselde van positie. Na ongeveer 17 van de 24 ronden kon ik het tempo niet meer volgen omdat de achterkant gevaarlijk begon te glijden. Ik probeerde het nog wel maar ik was de motor een paar keer bijna kwijt wat het tempo drukte. Ik baalde daar wel van maar ik had een goede voorsprong op de achtervolgende groep en besloot geen risico's meer te nemen en de laatste race van het seizoen te finishen. Het laatste gedeelte van het seizoen heb ik veel progressie geboekt en ik zal dat volgend jaar zeker voortzetten en er hard voor trainen in de wintertijd."

Uitslag 125cc kwalificatie
Voor de volledige 125cc race uitslag en actuele WK-standen surft u naar www.motogp.com onder de button RESULTS

Uitslag 250cc kwalificatie:
Voor de volledige 250cc race uitslag en actuele WK-standen surft u naar www.motogp.com onder de button RESULTS

Uitslag MotoGP klasse (tot 800cc 4-takt):
Voor de volledige MotoGP race uitslag en actuele WK-standen surft u naar www.motogp.com onder de button RESULTS

Noot voor redacties:

************

Ingezonden persbericht