Politie Friesland

Politieberichten van zondag 4 november

Fryslan, 04-11-2007 o Politieberichten van zaterdag 3 november 13.00 uur t/m zondag 4 november 13.00 uur.

Leeuwarden: aanhouding na bedreiging

De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag aan de Grote Hoogstraat een 37-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden inzake bedreiging van een 45-jarige inwoner van Leeuwarden. Tijdens een woordenwisseling bedreigde de man het slachtoffer met een mes. Er raakte niemand gewond. De verdachte is voor verhoor naar het bureau gebracht en is ingesloten. Er wordt proces-verbaal opgemaakt en de politie vervolgt haar gesprekken met de verdachte en de aangever. Het slachtoffer deed aangifte.

Oldeberkoop: bromfietsster gewond door eenzijdige aanrijding

De politie heeft zaterdagmiddag aan de Grietmansstraat hulp verleend na een eenzijdige aanrijding waarbij een 25-jarige bromfietsster uit Oldeberkoop gewond raakte. Zij moest na een bocht plotseling remmen en ging met haar brommer onderuit. Het slachtoffer is met knie- en nekklachten per ambulance naar het ziekenhuis Tjongerschans in Heerenveen gebracht.

Sneek: aanhoudingen na belediging, verzet en openbare dronkenschap

De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag aan de Wijde Noorderhorne een 18-jarige inwoner van Sneek aangehouden inzake belediging. De jongeman bemoeide zich met het werk van agenten en uitte daarbij beledigingen. Hij is voor verhoor naar het bureau gebracht. Daar is proces-verbaal opgemaakt en hij is daarna weer vrijgelaten.
Op dezelfde locatie is kort daarvoor een 18-jarige inwoner van Sneek aangehouden omdat hij zonder aanleiding surveillerende agenten beledigde. Ook hij is voor verhoor naar het bureau gebracht. Hij is ingesloten. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.
Aan de Marktstraat is 's nachts een 40-jarige inwoonster uit Sneek aangehouden inzake openbare dronkenschap. De vrouw liep laveloos op straat en uitte beledigingen in de richting van surveillerende agenten. De vrouw is naar het bureau gebracht en ter ontnuchtering ingesloten. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

Leeuwarden: aanhouding na mishandeling

De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag in een bar aan het Ruiterskwartier een 22-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden inzake mishandeling van een 23-jarige inwoner van Leeuwarden. De verdachte had het slachtoffer tijdens een woordenwisseling met een gebroken glas in het gezicht geslagen. Het slachtoffer is per ambulance met gezichtsletsel naar het MCL gebracht. Horecapersoneel hielden de verdachte staande en droegen hem over aan de politie. De man is voor verhoor naar het bureau gebracht. Hij is ingesloten. De politie vervolgt haar gesprekken met het slachtoffer, getuigen en de verdachte.

Heerenveen: aanhoudingen na belediging

De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag aan de Oude Koemarkt een 28-jarige inwoner van de gemeente Skarsterlân aangehouden inzake belediging. De man uitte zonder aanleiding beledigingen in de richting van surveillerende agenten. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Heerenveen: aanhouding na mishandeling

De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag aan de Vleesmarkt een 28-jarige inwoner van Gorredijk aangehouden inzake mishandeling van een 19-jarige plaatsgenoot. De verdachte gaf de 19-jarige vuistslagen in het gezicht. De man is voor verhoor naar het bureau gebracht. In een eerste verklaring meldde hij dat hij zich stoorde aan de kleding van de 19-jarige jongen. Er is proces-verbaal opgemaakt en de verdachte is daarna weer vrijgelaten. In het ziekenhuis bleek dat het slachtoffer een gebroken neus had. Hij deed aangifte.

Drachten: aanhoudingen na beledigingen

De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag aan de
Nachtegaalstraat 19-jarige inwoner van Drachten aangehouden inzake belediging. De jongeman uitte zonder aanleiding beledigingen in de richting van surveillerende agenten. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.
Aan de Noordkade is een 17-jarige inwoner van Harkema aangehouden inzake belediging. De jongen had eerder die nacht een boete gekregen en kwam bij deze agenten verhaal halen. Daarbij uitte hij beledigingen. Hij is aangehouden en voor verhoor naar het bureau gebracht. Er is proces-verbaal opgemaakt, hij is daarna weer vrijgelaten.
Dezelfde nacht is aan de Noordkade ook een 19-jarige inwoner van Drachten aangehouden inzake belediging. Hij bemoeide zich met het werk van agenten die een boete aan het uitschrijven waren aan iemand die met drank op straat liep. De verdachte uitte verbale beledigingen in de richting van de agenten. Hij is aangehouden en voor verhoor naar het bureau gebracht. Daar is proces-verbaal opgemaakt en hij is daarna weer vrijgelaten.

Marssum: te snel, rijbewijs ingevorderd

De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag aan de N383 het rijbewijs ingevorderd van een 21-jarige inwoner van de gemeente Het Bildt. Hij reed 156 km/uur terwijl de maximumsnelheid daar 100 km/uur is. De bestuurder had gedronken, hij blies 270 ug/l en kreeg een rijverbod van 3 uur. Voor alle zaken is proces-verbaal opgemaakt.

Sneek: aanhouding na bedreiging

De politie heeft zaterdagavond in een woning aan de Napjusstraat een 45-jarige inwoner van Sneek aangehouden inzake bedreiging van een 52-jarige inwoner van Balk. De verdachte wilde na een taxirit geld uit de woning halen, maar gedroeg zich plotseling agressief. In de woning wilde hij met de chauffeur op de vuist en bedreigde hem met een mes. De 52-jarige kon de woning ongedeerd verlaten en schakelde de politie in. De verdachte is aangehouden en voor verhoor naar het bureau gebracht. Hij is ingesloten en het mes is in beslag genomen. De man uit Balk deed aangifte en er is proces-verbaal opgemaakt. De politie vervolgt haar gesprekken met de aangever en de verdachte.

Berlikum: jongedame na mishandeling gewond

De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag in een
horecagelegenheid aan het Hemmemaplein opgetreden na een mishandeling van een 19-jarige inwoonster van Beetgumermolen. Het slachtoffer maakte deel uit van een meidengroep en was na een woordenwisseling met een andere groep jongedames slaags geraakt. Het slachtoffer raakte gewond toen iemand met een glas in haar gezicht sloeg. Zij is door vrienden met gezichtsletsel naar het MCL gebracht. De toedracht en achtergrond van het incident zijn nog onduidelijk. Daarom blijft de politie in gesprek met betrokkenen, het slachtoffer en getuigen. Het slachtoffer moet nog aangifte doen.

Lemmer: bromfietser gewond door aanrijding

De politie heeft zaterdagavond aan de Nieuwburen hulp verleend na een aanrijding tussen een bromfiets en een personenauto. De aanrijding ontstond toen een 49-jarige automobilist uit Lemmer uit de richting van de Straatweg kwam. Hij wilde linksaf slaan in de richting van de Wiepke Hofstraat. Een 17-jarige bromfietser uit Lemmer reed op de Nieuwburen en ging in de richting van de Straatweg. Op de kruising Nieuwburen-Wiepke Hofstraat gaf de automobilist de bromfietser geen voorrang en een botsing was het gevolg. De bromfietser raakte gewond en is ter controle naar het ziekenhuis in Sneek gebracht. Over zijn conditie zijn geen details bekend. Zowel de personenauto als de bromfiets raakten beschadigd.

Franeker: aanhouding na mishandeling

De politie heeft zaterdagavond in horecagelegenheid aan de Burg. J. Dijkstraweg een 21-jarige inwoonster van de gemeente Franekeradeel aangehouden inzake mishandeling van een 28-jarige inwoonster van Franeker. De verdachte had het slachtoffer tijdens een ruzie in het gezicht geslagen waardoor zij lichtgewond raakte. De verdachte is voor verhoor naar het bureau gebracht. Er is proces-verbaal opgemaakt en de vrouw is daarna weer vrijgelaten. Het slachtoffer deed aangifte.

Terwispel A7: beginnend bestuurder na gevaarlijk rijgedrag aangehouden

De politie heeft zondagochtend aan de rijksweg een 21-jarige automobilist uit Kollum aangehouden inzake gevaarlijk rijgedrag. De politie hield de bestuurder aan nadat er meldingen binnenkwamen dat deze automobilist slingerend op de snelweg reed. Volgens de melder veroorzaakte de automobilist bijna een aanrijding met een vrachtauto. De bestuurder is voor verhoor naar het politiebureau gebracht. Het rijbewijs van de verdachte is ingevorderd en de personenauto is in beslag genomen. Tegen deze beginnend bestuurder is proces-verbaal opgemaakt.

Harlingen: onderzoek inbraken

De politie onderzoekt aan de Fregatstraat een woninginbraak en aan de Kimswerderweg een bedrijfsinbraak. Tussen zaterdagavond en zondagochtend is een flatscreen uit de woning weggenomen. Men drong de woning binnen door een ruit kapot te slaan. Uit het bedrijfspand zijn afgelopen nacht waardepapieren gestolen. Men drong het pand binnen door een ruit stuk te slaan. Alle gedupeerden deden aangifte.

Fryslân: rijden onder invloed rijbewijzen ingevorderd
De volgende bestuurders zijn betrapt op het rijden onder invloed. Achtereenvolgens tijd en plaats, personalia, uitslag, rijverbod en eventuele bijzonderheden. Alle bestuurders kregen een proces-verbaal en moeten bij het CBR een cursus alcohol en verkeer volgen.

Heerenveen: zondagnacht, Oranje Nassaulaan, 31-jarige automobilist uit Heerenveen, 300 ug/l, rijverbod 2 uur, rijbewijs ingevorderd vanwege recidief gedrag. De bestuurder was met zijn auto tegen een verkeersbord gebotst.

Heerenveen: zaterdagmiddag, Mr. Halbe Binnertsstraat, 59-jarige automobilist uit Heerenveen, 660 ug/l, rijverbod 7 uur, rijbewijs ingevorderd. De drankrijder had een aanrijding met materiele schade veroorzaakt.