Politie Gelderland-Midden

Zevenaarders aangehouden na vechtpartij

Publicatiedatum: 4-11-2007 14:02:54

ZEVENAAR - De Zevenaarse politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag twee inwoners van beiden twintig jaar aangehouden wegens het niet voldoen aan een bevel van de politie. Omstreeks kwart voor twee had zich op de Weverstraat een vechtpartij voorgedaan waarbij één van de twee Zevenaarders en een 23-jarige plaatsgenoot verwondingen hadden opgelopen. De politie was daarbij geroepen en had getracht de gemoederen te bedaren. Omdat op dat moment niemand als verdachte kon worden aangewezen werden er geen aanhoudingen verricht. De twee slachtoffers lieten zich in het ziekenhuis aan hun verwondingen behandelen maar gaven te kennen naar de daders op zoek te zullen gaan. Door de agenten werd hen bevolen zich niet meer in het centrum van Zevenaar op te houden om zodoende de rust op straat te bewaren. Later werden de twee twintigjarigen alsnog aangetroffen en vervolgens aangehouden. De twee zijn ingesloten.
(07-166431)

Noot voor de pers

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Op de vuist bij ruzie om parkeervak, man aangehouden
Publicatiedatum: 4-11-2007 14:02:14

ZEVENAAR - Een ruzie over wie er het eerst een parkeervak had gevonden is zaterdagmiddag in Zevenaar uitgemond tot een hand gemeen. De politie heeft daarbij een 34-jarige Zevenaarder aangehouden op verdenking van mishandeling. Een 26-jarige automobilist uit het Duitse Gronau kreeg het rond half drie op de Schievestraat met de Zevenaarder aan de stok. Volgens de Zevenaarder had hij het eerste de vrije parkeerplaats op het oog maar de Duitser was hem kennelijk voor. Na een woordenwisseling zou de Zevenaarder de Duitser op het gezicht hebben geslagen. Het slachtoffer raakte daarbij niet noemenswaardig gewond. De Zevenaarder is na verhoor vrijgelaten in afwachting van een beslissing van justitie.
(07-166200)

Noot voor de pers

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Ramkraak in Zettense supermarkt

Publicatiedatum: 4-11-2007 14:01:31

ZETTEN - Een supermarkt aan de Hoofdstraat in Zetten is zaterdagochtend getroffen door een ramkraak. Rond vier uur werd de pui van de zaak geramd waarna de daders kans zagen binnen te komen. Vervolgens werd er een nog onbekende hoeveelheid buit gemaakt. Wat dat precies was moet nog geïnventariseerd worden. De politie heeft een sporenonderzoek ingesteld en roept tevens getuigen op te reageren. Tips zijn welkom bij de politie via telefoonnummer 0900-8844. Anoniem reageren kan ook via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000. (07-166040)

Noot voor de pers

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Zoon aangehouden na ernstige mishandeling vader
Publicatiedatum: 4-11-2007 14:00:51

ZEVENAAR - Een 37-jarige inwoner van Zevenaar is vrijdagavond door de politie aangehouden op verdenking van mishandeling van zijn 72-jarige vader. In de ouderlijke woning van de 37-jarige was rond vijf uur een woordenwisseling ontstaan tussen vader en zoon, waarbij de zoon zijn vader enkele klappen zou hebben verkocht. Het slachtoffer liep daarbij dusdanige verwondingen op dat hij voor behandeling in het ziekenhuis moest worden opgenomen. Gewaarschuwde agenten hebben nog vergeefs naar de zoon gezocht. Omdat informatie was binnengekomen dat de man mogelijk naar Doetinchem was gegaan werd de politie daar ingeseind. Later op de avond werd de Zevenaarder daar aangetroffen en aangehouden. De man is voor onderzoek in verzekering gesteld. Waarover de twee ruzie kregen is nog onduidelijk.
(07-165805)