Persberichten rijn & Venen, 14.20 uur

Utrecht, 04-11-2007

Beroving

WOERDEN Zaterdag 3 november is een 58-jarige man beroofd op het parkeerterrein van het winkelcentrum Molenvlietbrink. De man is eigenaar van een supermarkt op het winkelcentrum en liep rond 20.30 uur naar zijn auto. Plotseling stond er een man naast hem met een bivakmuts op die zijn koffer wilde hebben. De berover gaf de man een klap, trok de koffer uit de hand van de man en rende weg in de richting van het bruggetje naar IJsseloord. De gealarmeerde politie heeft de omgeving afgezocht maar de man niet meer aangetroffen. Het koffertje is wel teruggevonden en geretourneerd aan de rechtmatige eigenaar.

De politie heeft de zaak in onderzoek en zoekt getuigen van deze beroving het signalement van de man: ongeveer 1.70 1.80 cm lang, tussen de 16 30 jaar oud. Hij droeg een donkergroene jas tot op de heupen. Heeft u informatie die kan leiden naar de verdachte, belt u dan met de politie Rijn & Venen via 0900-8844.

Verdachten aangehouden

WOERDEN - In het onderzoek naar de overval op een horecagelegenheid op het Kerkplein, op 2 september heeft de politie op dinsdag 25 september drie verdachten uit Woerden aangehouden.

Het drietal dat is aangehouden, twee 18-jarige mannen en een 16-jarige meisje, heeft geen overval gepleegd, maar wel geld ontvreemd uit de horecagelegenheid. De overval heeft nooit plaatsgevonden. Het drietal heeft de diefstal bekend. De bevindingen van de rechercheurs en de verklaringen van de verdachten zijn in een dossier opgemaakt en aangeboden aan het OM.

Voortgang overige overvallen

Vanaf 20 juni heeft een viertal overvallen plaatsgevonden op winkels en een horecagelegenheid. De politie is nog steeds bezig een aantal aanknopingspunten uit te rechercheren.

Man van fiets beroofd

MAARSSEN In de nacht van zaterdag 3 op zondag 4 november is een 23-jarige man uit Maarssen met geweld van zijn fiets beroofd. De fietser reed rond 05.10 uur naar huis toen hij een man tegenkwam op de Kaatsbaan die hem begon uit te schelden. De Maarssenaar fietste door en zag dat deze man hem achterna kwam. Op de Van Lingelaan pakte de man de fietser vast en er ontstond een woordenwisseling. Vervolgens kwam een tweede man erbij die de Maarssenaar een trap gaf. Het tweetal is er toen met de fiets van het slachtoffer vandoor gegaan. De politie is op zoek naar getuigen van dit incident. Heeft u informatie, belt u dan met de politie in Maarssen, via 0900-8844.

Jongeren naar HALT

HARMELEN Naar aanleiding van klachten van buurtbewoners hebben agenten vrijdag 2 november gepost op de Appellaan en Kasteellaan. Sinds enkele weken worden daar de groene containers, die aan de straatkant staan om geleegd te worden, omgegooid. Bewoners hadden geconstateerd dat dit door een eenzelfde groep scholieren gedaan werd. Die vrijdag rond 08.00 uur zagen agenten een groepje scholieren voorbij fietsen die inderdaad in het voorbij gaan de containers omgooiden. Agenten hebben de groep van zeven jongens in de leeftijd van 12 en 13 jaar aangehouden. Zij zijn allemaal naar HALT doorverwezen.

Jongen loopt over auto

MIJDRECHT Zaterdag, rond 23.30 uur, zag een 42-jarige inwoner van Mijdrecht, dat een jongen over het dak van zijn auto liep. De man bracht vervolgens de jongen ten val, maar hij wist met behulp van enkele vrienden toch nog weg te komen. Hierop werd de politie gebeld. Bij een bushalte konden de agenten deze jongen, een 18-jarige inwoner van De Hoef, alsnog traceren en aanhouden. In het politiebureau verklaarde hij spijt van zijn daad te hebben.

Overlast en aanhoudingen

LINSCHOTEN Naar aanleiding van klachten over het verstoren van de nachtrust hielden agenten in de nacht van zaterdag op zondag toezicht bij het arriveren van jongeren met de Manebrugbus.

Een 6-tal jongens stapten omstreeks 02.45 uur luid schreeuwend uit de Manebrugbus bij de rotonde in Linschoten. Na ongeveer 50 meter werd dit niet minder en besloot de politie deze jongens te bekeuren. Na het uitschrijven van de bekeuringen wilde niet meewerken is hij aangehouden. Een andere jongen uit de groep vond het nodig deze verdachte aan te moedigen om weg te rennen. En een derde jongen begon de agenten uit te schelden. Beiden zijn vervolgens ook aangehouden. Toen de politie de eerste aanhouding op normale wijze wilde afhandelen kwam er een zwarte bestelbus aanrijden die midden op de weg stopte. Zodanig dat ander verkeer er niet meer langs / door kon. De chauffeur begon zich met de aanhoudingen te bemoeien. De chauffeur weigerde vervolgens om te vertrekken en werd aangehouden.

Alle rumoerige jongens en de chauffeur hebben een boete gehad, de aangehouden jongens zelfs twee per persoon. Daarnaast moeten de jongens hun Manebrugpas tijdelijk inleveren.