TROS

Afdeling Marketing & Communicatie
Hilversum, 03-10-2007

Televisie
FRIENDS FOR WAR CHILD 2007
Uitzending zondag 4 november
Nederland 3 - 19.00 uur

BN'ERS OP DE BRES VOOR WAR CHILD

Zondag 4 november zendt de TROS het concert FRIENDS FOR WAR CHILD uit, waarin bekende artiesten zich belangeloos inzetten voor kinderen in oorlogsgebieden.

Marco Borsato, ambassadeur van War Child Nederland , ontvangt in een uitverkocht Ahoy in Rotterdam vele Friends van War Child waaronder Ali B, Guus Meeuwis, Ilse DeLange, Edsilia Rombley, Krezip en Najib Amhali. Naast bijzondere duetten van onder anderen Edsilia Rombley & Ali B en Guus Meeuwis & Krezip is er ook ruimte voor een lach: met een stukje cabaret probeert Najib Amhali de vooroordelen weg te nemen die nog altijd leven met betrekking tot goede doelen-acties.

FRIENDS FOR WAR CHILD beleeft dit jaar zijn 5-jarig jubileum. In 2003 werd het concert voor de eerste keer georganiseerd en dit bleek een groot succes. Het concert komt geheel belangeloos tot stand waardoor de opbrengsten direct gaan naar de programma's van War Child. Muziek is een belangrijk onderdeel in het werk van War Child. Het helpt kinderen in oorlogsgebieden om hun emoties te uiten en ervaringen te verwerken. Marco Borsato: "War Child spreekt het goede aan in mensen. Iedereen heeft goedheid in zich. Mijn grootste uitdaging is om harten open te zingen."

Het concert FRIENDS FOR WAR CHILD wordt woensdag 3 oktober opgenomen.




TROS